News

Komentari 1

Britanci uskoro neće moći dobiti covid potvrdu bez booster doze

Britanci uskoro neće moći dobiti covid potvrdu bez booster doze

Od srijede, ako to u utorak odobri parlament, Britanci će morati imati negativan kućni test na koronavirus da bi mogli ući u noćne klubove i na velike događaje, a iznimka će biti oni koji su primili dvije doze cjepiva

Velika Britanija namjerava proširiti covid potvrde kako bi uključile i booster dozu cjepiva kada svi odrasli budu imali "razumnu šansu" dobiti treću dozu, rekao je u ponedjeljak britanski ministar zdravlja Sajid Javid.

Od srijede, ako to u utorak odobri parlament, Britanci će morati imati negativan kućni test na koronavirus da bi mogli ući u noćne klubove i na velike događaje, a iznimka će biti oni koji su primili dvije doze cjepiva.

"Kada odrasli budu imali razumnu šansu dobiti booster dozu cjepiva, namjeravamo promijeniti tu iznimku i tražiti booster dozu", rekao je Javid u parlamentu.

U Britaniji je u ponedjeljak potvrđen prvi slučaj smrti od nove varijante koronavirusa, omikron, za koji Javid kaže da se širi vrlo brzo i da će u Londonu postati dominantna varijanta u sljedećih 48 sati.

Nijedna varijanta "nije se širila ovako brzo", rekao je ministar.

Premijer Boris Johnson je zbog te varijante uveo strože restrikcije, a u nedjelju je pozvao građane da prime booster doze cjepiva kako se ne bi preopteretio zdravstveni sustav.

Najčitaniji članci