News

Komentari 0

Brnjac: Prošli smo minimalni cilj za sezonu, vesele nas najave bookinga za rujan i listopad

Brnjac: Prošli smo minimalni cilj za sezonu, vesele nas najave bookinga za rujan i listopad

Istaknula je da je veseli što je Karlovačka županija od svih kontinentalnih županija bilježi najveći broj noćenja što im je u odnosu na 2019. pokazatelj da su na dobrom putu te je pred njima oporavak sektora

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetila je Dane piva u Karlovcu gdje je komentirala uspjeh turističke sezone te posjećenost Karlovačke županije.

- Mi smo u nedjelju upravo prošli 60 posto od ukupnog turističkog prometa 2019. godine što znači da smo svoj minimalni cilj koji smo si zadali prošli i nastavljamo dalje. Vesele nas izuzetno dobre najave bookinga i za rujan i za listopad tako da vjerojatno da ćemo imati puno bolji rezultat što se tiče turističkog prometa ali i same vrijednosti fiskaliziranih računa.

Karlovac: Ministrica Brnjac obišla 34. Dane piva i sudjelovala u radionici kuhanja piva

Ministrica je na manifestaciji sudjelovala na radionici kuhanja piva nakon čega se sastala sa županicom i gradonačelnikom. Dodala je da joj je drago što se ove godine za razliku od lani održavaju 34. po redu Dani piva uz Covid potvrde, te da je sve jako dobro organizirano po epidemiološkim mjerama.

Istaknula je da je veseli što je upravo Karlovačka županija od svih kontinentalnih županija bilježi najveći broj noćenja, zasad je ostvareno preko 300.000 noćenja, što im je u odnosu na 2019. godinu pokazatelj da su na dobrom putu te je sada pred njima oporavak cijelog turističkog sektora. Kazala je da će upravo na sastanku razgovarati o temama kako što bolje obogatiti turističku ponudu Dana piva da na godinu budu još jači, bolji te kvalitetniji sa širom turistička ponuda.

- Kada pogledamo za Karlovačku županiju najviše nas je posjetilo njemačkih, poljskih i nizozemskih turista. Nizozemski turisti su izuzetno zadovoljni ponudom u kampovima i to je ono što ćemo svakako raditi kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti da se još više poboljša sama kvaliteta kontinentalnog turizma kako u kampovima tako i u hotelima i drugim smještajnim kapcitetima.

Karlovac: Ministrica Brnjac obišla 34. Dane piva i sudjelovala u radionici kuhanja piva

Ministrica je dodala da su lani krenuli s kampanjama "Doživi domaće" i "Istraži ruralnu Hrvatsku" kojima je za cilj staviti naglasak na ruralni dio, na kontinentalnu Hravtsku, pokazati sva bogatsva koja imamo i raditi na nastavku turističke sezone.

- Upravo kroz Nacionalni plan oporavka i otponosti sredstva će biti usmjerena na podizanje razine kvalitete same turstičke ponude, infrastrukture, javne turističke infrastrukture, privatne infrastrukture, tako da ćemo krenuti sa sastancima sa svim županijama upravo da se pripremi što više projekata koji će se moći aplicirati na ova bespovratna sredstva, a to su prva bespovratna sredstva omogućena turističkom sektoru.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je kazao da je njihov cilj da s Danima piva po novom konceptu ostvaruju pivsku tradiciju, ali i promociju svih drugih vrijednosti i turističkih atrakcija Karlovca koja su ujedno dodana vrijednost manifestacije. Kazao je da je manifestacija ove godine organizirana u manjem obimu zbog okolnosti s pandemijom, te sa svim propisanim mjerama.

Kazao je i da je ove godine nešto manje posjetitelja nego 2019. godine, imali su dosta problema sa ugostiteljima, no vjeruje da sljedeće godine neće biti pandemije i da će se biti lakše organizirati i imati lokaciju sa mjestima za sjedenje gdje će posjetitelji moći sjesti i pojesti.

Najčitaniji članci