Obavijesti

News

Komentari 45

'Bunjčeve prijetnje smrću u Saboru prešle su sve granice...'

'Bunjčeve prijetnje smrću u Saboru prešle su sve granice...'
1

Jandroković je napomenuo da ovo nije prvi put da se ciljano, osmišljeno provocira kako bi se dovelo do situacije da predsjedavajući zatraži stražu da izvede zastupnika iz sabornice

VIDEO

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u oštro osudio prijetnje smrću zastupnika Branimira Bunjca (Živi zid) koji je prijetio smrću saborskoj straži. Naveo je kako ovakve scene ne pridonose ugledu Sabora nosu primjerene i ne šalju poruku građanima posebno mladima o tome kako bi se trebalo ponašati. 

- Posebno me iznenadilo i zgrozilo to što je zastupnik Živog zida praktički prijetio smrću ljudima iz zaštite koji su radili posao koji moraju obavljati, vrlo obzirno. Uvijek su u neugodnim situacijama kada moraju djelovati protiv saborskih zastupnika, ali ono što je Bunjac noćas izgovorio zaista je nevjerojatno i prelazi granicu onoga što smatram prihvatljivim - rekao je. 

Sindikat traži dodatak za ljude koji su morali iznositi Pernara
Sindikat traži dodatak za ljude koji su morali iznositi Pernara

Napomenuo je kako je odgovornost na svakom zastupniku i da nema tog alta, poslovnika ili etičkog kodeksa koji će zaustaviti zastupnike koji žele raditi incidente, pa čak i izgovaraju vrlo prijetnje ozbiljne djelatnicima saborske straže. 

- Nemoguće je to spriječiti, moguće su jedino sankcije - kazao je. 

Jandroković ne zna kako će reagirati ljudi kojima je Bunjac prijetio i možda tražiti pravdu na sudu. 

- Imamo sankcije poput opomene, isključivanja iz rasprave te zahtjev straži da izvede zastupnika iz sabornice, a to se u ovom slučaju već dogodilo, i ovo je sad već pitanje za čitavu državu i čitavo društvo hoćemo li i dalje tolerirati ovakvu vrstu ponašanja, čak je i poticati u dijeli medija jer je to jako atraktivno. No, ja mislim da ovo zaslužuje svaku osudu i najstrože moguće sankcije od strane birača i društva u cjelini - poručio je.

'Krenuo sam zaštititi kolegu, a Brkić je kukavički pobjegao...'
'Krenuo sam zaštititi kolegu, a Brkić je kukavički pobjegao...'

Podsjetio je da ovo nije prvi put da se ciljano, osmišljeno provocira kako bi se dovelo do situacije da predsjedavajući zatraži stražu da izvede zastupnika iz sabornice. 

- Pojedini zastupnici namjerno traže incident, da dođe do ovakve vrste fizičkog kontakta, u kojem bi se oni željeli predstaviti kao žrtve i za to traže bilo kakav povod kako bi mogli optužiti i Sabor i predsjedavatelje i stražu da su prema njima postupili neprimjereno. Ono što je izgovorio kolega Bunjac prelazi sve dozvoljene okvire, to je prijetnja smrću i takvo što treba osuditi. Nikako nemam razumijevanja za one koji prijete i za oni koji bi pokušali fizičkom silom djelovati u Saboru - zaključio je Jandroković.

Pernara izbacili, Bunjac prijetio smrću straži: 'Nećeš živ izaći'
Pernara izbacili, Bunjac prijetio smrću straži: 'Nećeš živ izaći'

'Presuda Sanaderu dokaz da je pravosuđe nepristrano'

- Presuda Vrhovnog suda je presuda čovjeku s imenom i prezimenom. To je dokaz da je pravosuđe nepristrano, poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirajući pravomoćnu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu

- Riječ je o čovjeku koji je u vrijeme počinjenja djela bio predsjednik i HDZ-a i Vlade i slažem se da je to i za društvo poruka koja nije dobra, ali isto tako je poruka da nitko nije iznad zakona i da sudovi rade svoj posao - kazao je. 

Upitan misli li da to nije teret HDZ-u, Jandroković je uzvratio kako bi bilo bolje je da toga nema, ali i ponovio da je ovo presuda jednom čovjeku. 

Nije želio otkriti detalje vezane uz stranačku listu za Europski parlament te je pozvao na strpljenje jer poslijepodne o tome raspravljaju stranačka tijela.

Nije želio govoriti ni o imenima kandidata navodeći da HDZ na izbore izlazi samostalno te da je uvjeren u pobjedu. Na nagađanja da će na listi biti netko tko je u zadnji trenutak uskočio u HDZ-u, pri čemu se aludiralo na aktualnu europarlamentarku, bivšu HSS-ovku Marijanu Petir, Jandroković je pozvao na strpljenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca