Obavijesti

News

Komentari 6

C.I.O.S. o suradnji sa Zagrebom: 'Nismo nikome nanijeli štetu, od Grada imamo malu zaradu'

C.I.O.S. o suradnji sa Zagrebom: 'Nismo nikome nanijeli štetu,  od Grada imamo malu zaradu'

U svom priopćenju iz C.I.O.S. Grupacije navode kako posluju od 1991. godine, a da se prihodi od suradnje s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom bilježe prvi put tek nakon 22 godine

VIDEO

Zbog čestih upita, ali i neutemeljenih, proizvoljnih i netočnih navoda kako je, tobože, poslovna suradnja s Gradom Zagrebom iznimno velika i za poslovanje C.I.O.S. Grupacije značajan, gotovo presudan posao koji je Grupaciji poslužio za rast i razvoj, iznosimo podatke o 10-godišnjem razdoblju poslovanja koji zorno odbacuju i opovrgavaju bilo kakve komentare i izjave o navodnom stvaranju C.I.O.S. Grupacije kroz poslove s Gradom Zagrebom te ukazuju da je, veličinom financijskog postotka, iznos suradnje Grupacije sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom u prostoru statističke pogreške, priopćili su u ponedjeljak iz te grupacije. 

U svom priopćenju iz C.I.O.S. Grupacije navode kako posluju od 1991. godine, a da se prihodi od suradnje s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom bilježe prvi put tek nakon 22 godine, u 2013. godini. 

Tajne snimke Bandića i Pripuza: 'Imamo neku kompostanu da to istovarimo, a da nitko ne zna?'
Tajne snimke Bandića i Pripuza: 'Imamo  neku kompostanu da to istovarimo, a da nitko ne zna?'

- Konsolidirani prihodi C.I.O.S. grupacije u zadnjih 10 poslovnih godina, od 2010. do 2020., zaključno s veljačom 2021., iznose ukupno 19,6 milijardi kuna. Na prihode ostvarene temeljem ukupne poslovne suradnje s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom otpada tek 0,55 posto - poručili su. 

Ističu kako je posao s Gradom Zagreb postao sudski predmet Agram u kojem, navode, egzistira treća, "sadržajno jako izmijenjena inačica u odnosu na prvotnu optužnicu" u kojoj niti jedna članica Grupacije nije optužena, a koja se danas odnosi na "navodno poticanje na trgovanje utjecajem za neimovinsku korist vlasnika C.I.O.S. Grupacije". 

Tomašević: Revidirat ću ugovore s tvrtkama Petra Pripuza
Tomašević: Revidirat ću ugovore s tvrtkama Petra Pripuza

U priopćenju ističu i kako se kroz predizborne istupe i izjave pojedinih kandidata aktualizira "navodna štetnost tog posla za Grad Zagreb". 

- Pojavljuju se čak i nevjerojatne konstrukcije iz sfere znanstvene fantastike da C.I.O.S. Grupacije ne bi ni bilo da nema poslova s Gradom Zagrebom. Ponovnim medijskim objavama prenose se ili donose izjave i da je potrebno analizirati odnose, provjeriti, pa čak i raskinuti navodno štetne važeće ugovore o suradnji Grupacije s Gradom Zagrebom - stoji u priopćenju te navode da Grupacija, kao ni jedna njena članica, nije poslovnom suradnjom nanijela štetu Gradu ni Holdingu te da nema pogodovanja. 

Pripuzova vila na Pantovčaku upisana je kao mala kućica, on kaže: 'Sve smo to legalno stekli'
Pripuzova vila na Pantovčaku upisana je kao mala kućica, on kaže: 'Sve smo to legalno stekli'

- Upravo su sudski vještaci, imenovani od USKOK-a, još u prosincu 2018. utvrdili da Podružnica Čistoća Zagrebačkog Holdinga u poslovnom odnosu sa C.I.O.S. Grupacijom nije pretrpjela nikakvu štetu - priopćili su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature