News

Komentari 1

Čak 119 kaznenih djela: Krao kartice i novčanike po Zagrebu

Čak 119 kaznenih djela: Krao kartice i novčanike po Zagrebu

Serijski kradljivac u zadnje četiri godine je uglavnom po tramvajima krao novčanike iz torbi, te bi na sljedećoj stanici otišao na bankomat i dignuo više tisuća kuna s ukradenim karticama

Policija je uhvatila 48-godišnjaka iz Zagreba, koji je od 8. prosinca 2016. godine počinio sedam krađa i 112 kaznenih djela računalne prijevare, od kojih je 83 u pokušaju.

Policija je objavila detalje o sedam počinjenih krađa.

8. prosinca 2016. godine oko 16.40 sati u tramvaju na relaciji između okretišta Črnomerec i Trga bana Josipa Jelačića prišao je oštećenoj te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima. 

Pola sata nakon krađe, na bankomatu u Ulici Ilica s otuđenom bankovnom karticom u tri navrata podignuo je ukupno 6000 kuna. Potom je otišao u obližnju trgovinu u Praškoj ulici gdje je kupio razne proizvode u vrijednosti 2.384 kune pri čemu je kao sredstvo plaćanja dao otuđenu bankovnu karticu oštećene.

21. veljače 2018. godine oko 14.50 sati prema prethodnom dogovoru s nepoznatom muškom osobom došao je na parkiralište u Ulici Gordana Lederera u Zagrebu, prišao parkiranom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka te uporabom oštrog predmeta probušio gumu na vozilu. Nakon toga je iskoristio nepažnju vlasnika automobila te mu sa suvozačevog sjedala otuđio torbicu s novcem i dokumentima. 

Otprilike sat kasnije, na bankomatu u Ulici grada Vukovara u sedam navrata podignuo je ukupno 11.000 kuna, dok u 13 navrata nije uspio podići novac. Zatim je, sumnja se, istog popodneva, na bankomatu na Gračanskoj cesti u dva navrata podignuo ukupno 200 kuna, dok je u još osam navrata nije uspio podići novac.

U prometnoj nesreći automobila i tramvaja smrtno stradala jedna osoba

3. srpnja 2018. godine oko 11 sati, nakon ulaska u tramvaj na Trgu kralja Tomislava, prišao je oštećenoj te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Nakon izlaska iz tramvaja na bankomatu na istom Trgu u pet je navrata s otuđenim bankovnim karticama podignuo ukupno 7900 kuna, dok u sedam navrata nije uspio podići novac. Dvadesetak minuta kasnije još je u dva navrata otuđenom karticom pokušao podići novac na bankomatu u Ulici Ilica, no u tome nije uspio. Potom je u tri trgovine u Centru Grada otuđenom karticom kupio više proizvoda u vrijednosti 1948 kuna, dok u jednoj trgovini nije uspio obaviti kupovinu jer je kartica odbijena.  

Također se sumnja da je 4. travnja oko 16.30 sati u tramvaju na relaciji između Trga bana Josipa Jelačića i Trga kralja Tomislava prišao oštećenoj te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Dvadesetak minuta nakon krađe, sumnja se, na bankomatima u Centru Grada u dva je navrata njenom bankovnom karticom podignuo ukupno 1100 kuna, dok u 16 navrata nije uspio podići novac.

Četiri dana kasnije, nedugo nakon podneva, u tramvaju na istoj relaciji, sumnja se, prišao je oštećenoj i iz torbe joj otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Petnaestak minuta kasnije na bankomatu u Praškoj ulici u tri je navrata pokušao podići novac, no neuspješno.

Sumnja se i da je 11. studenoga oko 16.35 sati u tramvaju na relaciji između Trga bana Josipa Jelačića i Frankopanske ulice prišao oštećenoj te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Iz tramvaja je izišao na Britanskom trgu gdje je, desetak minuta kasnije, na bankomatu s njenom otuđenom bankovnom karticom u tri navrata pokušao podignuti novac, no u tome nije uspio.

9. siječnja 2020. godine oko 15 sati za vrijeme vožnje u tramvaju na relaciji između Vlaške i Draškovićeve ulice, sumnja se, također je počinio krađu tako što je prišao oštećenoj te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Pola sata kasnije, sumnja se, na bankomatu u Ulici Ilica s otuđenom bankovnom karticom u dva je navrata s njenog računa podignuo ukupno 5000 kuna dok je u narednih sat i pol u deset navrata na bankomatima u Centru Grada pokušao podići novac, no u tome nije uspio.

Također, sumnja se da je počinio i računalne prijevare u kojima ostaje, zasada, nepoznat način na koji je došao u posjed kartica.

Bankomat

Nadalje, sumnja se i da je sredinom siječnja 2019. godine u točno neutvrđeno vrijeme i na neutvrđen način pribavio bankovnu karticu oštećene te je 16. siječnja 2019. godine oko 15.20 sati došao do bankomata u Ulici Ilica u Zagrebu gdje je bankovnom karticom oštećene u dva navrata podignuo iznos od ukupno 4800 kuna.

Na neutvrđen je način i 21. ožujka iste godine pribavio, sumnja se,  bankovne kartice oštećene te je u prijepodnevnim satima na bankomatu u Ulici Ilica u šest navrata pokušao podići novac, no u tome nije uspio.

Isto tako se sumnja da je 25. listopada 2019. godine na neutvrđen način pribavio bankovnu karticu oštećene, a potom oko 11.30 sati na bankomatima u Ulici Ilica karticom oštećene u dva navrata podignuo ukupno 5000 kuna, dok je sat vremena kasnije u trgovini u Bogovićevoj ulici u Zagrebu istom karticom kupio više proizvoda u vrijednosti 2.898 kuna. Istog je dana, još u 14 navrata, na bankomatima na području grada Zagreba karticom pokušao, no nije uspio, podići novac.

Najčitaniji članci