Obavijesti

News

Komentari 1

Caritas uputio dva nova tegljača humanitarne pomoći Ukrajini

Caritas uputio dva nova tegljača humanitarne pomoći Ukrajini

Tijekom uskrsnog vremena, Caritas Spes je dio darova podijelio najmlađima u Dnjipru, razveselivši ih osobito porukama solidarnosti i prijateljstva njihovih vršnjaka iz Hrvatske

Hrvatski Caritas uputio je u četvrtak dva tegljača humanitarne pomoći Ukrajini koju je nabavio uz pomoć novčanih darova građana i tvrtki u posljednjih šezdesetak dana, priopćio je Tiskovni ured HBK.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Pošiljka sadrži 74.400 gotovih dnevnih obroka. Do sada je Caritas Hrvatske biskupske konferencije, u suradnji s partnerskim Caritasom Spes, jednom od dvaju nacionalnih Caritasovih organizacija u Ukrajini, poslao 13 tegljača humanitarne pomoći izravno u Ukrajinu.

Joe Biden od Kongresa zatražio 33 milijarde dolara za Ukrajinu
Joe Biden od Kongresa zatražio 33 milijarde dolara za Ukrajinu

Današnju pošiljku gotovih jela Hrvatski je Caritas u Ukrajinu uspio poslati zahvaljujući darežljivosti hrvatskih građana, udruga i tvrtki, koji su dosad darovali materijalna i novčana sredstva ukupne vrijednosti gotovo 8.000.000 kuna.

Tijekom uskrsnog vremena, Caritas Spes je dio darova podijelio najmlađima u Dnjipru, razveselivši ih osobito porukama solidarnosti i prijateljstva njihovih vršnjaka iz Hrvatske, kaže se u priopćenju Ureda.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti ovdje<<<

Uz ostalo, poruke ohrabrenja stigle su u Ukrajinu i u vidu 6.000 prigodnih žutih i plavih narukvica i 5.600 krunica.