Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
139 komentara

Čermak ekskluzivno: Tužit ću i Dusparu i Grad Slavonski Brod

Kompletna struka zna od prvog dana da malo izlijevanje benzina nije moglo biti uzrok zagađenja koje je gradonačelnik Mirko Duspara iskoristio za lokalnu političku promociju. Sad će to i platiti

Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
139 komentara

General Ivan Čermak, vlasnik Croduxa koji je bio okarakteriziran kao krivac za zagađenje vode u Slavonskom Brodu, kaže da je dobio satisfakciju nalazom Državnog odvjetništva koji je dokazao da izlijevanje benzina prilikom testiranja produktovoda nije moglo biti uzrok zagađenja.

'NITKO NIJE KRIV' DORH: Do onečišćenja uzoraka vode u Sl. Brodu došlo slučajno

Crodux je inače testirao stari produktovod koji treba prenamijeniti kako bi kroz njega išao plin za rafineriju u Bosanskom Brodu i tako se treba smanjiti zagađenje zraka. Nakon što je na jednom mjestu produktovod pukao i u zemlju otišla nepoznata količina benzina, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara je prozvao Crodux.

Duspara je podnio i kaznenu prijavu, ipak protiv nepoznatog počinitelja.

- Kompletna struka od prvog dana zna da izlijevanje male količine benzina ne može biti uzrok zagađenja. Tlo je na tom mjestu glinasto i nepropusno i nikako nije benzin mogao biti uzrok zagađenja kilometrima daleko. Ne znam što jeste, ali nađeni su uzorci tijekom jednog dana teške nafte i masti za koje ne želim nagađati kako su se tamo našli - kaže nam Čermak.

Najavio je i da oni nastavljaju na svim pripremama za prenamjenu produktovoda na jesen. Koristit će se samo trasa postojećeg produktovoda, a u njega će biti uvučena nova cijev jer je zaključeno da je postojeći neadekvatan i propao. Ali Čermak nije zaboravio prozivke Duspare.

ZAGAĐENJE VODE Duspara: Brođani danima traže odgovore na brojna pitanja...

- Tužit ćemo i gradonačelnika Dusparu i Grad Slavonski Brod za štetu koju su nam nanijeli neosnovanim tvrdnjama. Duspara je zagađenje iskoristio za lokalne političke ciljeve preko nas i to treba platiti. Dobro ćemo razmisliti i hoćemo li bilo što raditi u Brodu dok ga vodi takav čovjek koji nanosi štetu i ne radi za boljitak niti građana niti države - rezolutan je Čermak.

Pokušali smo kontaktirati i gradonačelnika Mirka Dusparu, ali nije odgovarao na naš poziv i poruku kojom smo ga zamolili za komentar zagađenja i tužbe.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message