News

Komentari 1

Chefovski trikovi: Evo kako pravilno ispeći lungić i napraviti burger od junećeg jezika

Chefovski trikovi: Evo kako pravilno ispeći lungić i napraviti burger od junećeg jezika

Donosimo recepte koje su na Chill&Grillu spremali hrvatski Chefovi Almo Čatlak, Jasmin Hajrula i Marko Palfi. U četvrtak na festivalu nastupaju popularni Zembo Latifa, u petak Bolesna Braća, a u subotu Detour

Pogledajte neke od najboljih recepata koji su se tijekom festivala Chill&Grill spremali na Jarunu. Uz bogati program na kojem su sudjelovali brojni vrhunski hrvatski kulinari posjetitelji su mogli probati sjajna jela. Evo recepta Alma Čatlaka koji je pokazao kako se sprema slavonski burger s lukom i ćevapi s grčkim jogurtom, a spremio je i hot dog s roštilj kobasicom uz dodatak luka, naribanog cheddar sira, narezane slanine, te guacamole umaka, odnosno namaz od avokada koji se odlično slaže sa slavonskim okusima. Donosimo recept za ćevape i video u kojem možete pogledati pripremu.  

Ćevapi s grčkim jogurtom 
 
Sastojci za 4 osobe: 

1 kg ćevapa (Ravlić) 

500 ml grčkog jogurta

1 vezica  svježeg origana

3 mlada luka
 
1 baget 

1 glavica češnjaka

Maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni crni papar

Chef Jasmin Hajrula u svom je kulinarskom showu Studenac marketa otkrio tajnu za svoj jedinstveni recept s kobasicom od bijele ribe.

- Najbitnije kod ovog jela je da bude sočno, da sadrži prirodne masnoće, jer se u protivnom kobasica suši. Zato je bitno da se koriste masnije ribe, a svakako će pripomoći i kvalitetno maslinovo ulje. Kobasicu je važno ne izlagati dugotrajno visokim temperaturama i pripaziti da ju ne prepečete - kazao je Hajrula. Na Chill&Grillu pokazao je čime i kako se pune kobasice, dok su tajni sastojci ujedno i oni najjednostavniji - sol, papar, kvalitetno maslinovo ulje, peršin, limun i češnjak.

Na Chill&Grillu sudjelovali su i ugostitelji koje je okupila Hrvatska Obrtnička Komora. Kuhali su mladi učenici iz Obrtničke škole Slavonski Brod, a od restorana predstavila se Baranjska kuća u kojoj se spremao šaran na rašljama, konoba Galinac iznenadila je s morskim specijalitetima, a restoran Žganjer spremio je nesvakidašnji burger s junećim jezikom. Taj sjajan recept u restoranu smještenom kod Jaškova možete probati do 31.8.

Burger s junećim jezikom 

Sastojci:

Komad junećeg jezika

pola glavice ljubičastog kupusa

pola glavice zelenog kupusa

2 mlada luka

slanina

Brioche pecivo

BBQ umak

jabučni ocat

majoneza

Začini: sol, papar, dimljena paprika, češnjak u prahu, kajenski papar, origano, timijan

A kako chef Marko Palfi priprema gurmanski lungić s gljivama te ukusne umake s majonezom, možete pogledati u videu.

Dođite na Jarun, na prostranoj livadi između pizzerije Dalmatino i košarkaškog igrališta u blizini prvog ulaza s Horvaćanske održava se Chill&Grill sve do 4. srpnja. Evo sjajnog glazbenog programa i što vas sve očekuje. 

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Najčitaniji članci