Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

'Ćorić je na strani krupnog kapitala, treba dati ostavku...'

Ćorić je rekao da smo 2010. trebali promijeniti filtere. Podsjetio bih ministra da su 2010. našom tvornicom vode na Jelasu upravljale Hrvatske vode, oni su filtere tada trebali promijeniti, kaže Duspara...

Foto: PIXSELL
66 komentara

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara odgovorio je na prozivke ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića koji je Grad Slavonski Brod okrivio za neodržavanje vodovoda i istaknuo da voda ne bi bila onečišćena da su postrojenja bolje održavana.

ĆORIĆ PROZIVA DUSPARU: 'Da su vodovod održavali, voda sada ne bi bila toliko zagađena'

- Ćorić je rekao da smo 2010. trebali promijeniti filtere. Podsjetio bih ministra da su 2010. našom tvornicom vode na Jelasu upravljale Hrvatske vode, oni su filtere tada trebali promijeniti. Mi smo objekt preuzeli kasnije. Demantiram da su nalazi bili ispravni. Neka ministar pokaže rezultate. Tri dana ne dobivamo nalaze, a ministar nam govori da je sve u redu, kaže Duspara za vijesti.rtl.hr.

- U normalnim zemljama bi ministar podnio ostavku. Iz moralnih razloga. Ali, ministar Ćorić je stao na stranu krupnog kapitala, a ne građana, dodao je.

Pada razina ugljikovodika

Prema rezultatima analize vode s vodocrpilišta Jelasa kod Slavonskoga Broda, pada razina ugljikovodika, no voda i dalje nije za piće i prehranu, rečeno je u utorak na zajedničkoj sjednici Stožera za civilnu zaštitu grada i Brodsko-posavske županije.

ZAGAĐENJE U SL. BRODU Lokalni portal objavio snimku i tvrdi: 'Benzin curi već 6 dana'

Podatak je gradonačelniku Mirku Duspari i županu Danijelu Marušiću stigao noćas iz Zagreba, a dostavilo ga je međuresorno stručno povjerenstvo.

Na sjednici Stožera bio je i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

"Rezultati se odnose na analizu uzoraka vode uzetih na vodocrpilištu Jelasu, u vodospremama  i na vodoopskrbnoj mreži, koji su analizirani u službenim laboratorijima", rekao je brodsko-posavski župan Marušić i dodao da su danas na istim mjestima ponovno uzeti uzorci vode koji su poslani na analizu u službene laboratorije, a rezultati će biti poznati sutra.

Župan je objasnio da u dopisu nisu navedene brojčane vrijednosti o prisutnosti ugljikovodika, nego se samo navodi da je prisutan trend pada razine. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message