Obavijesti

News

Komentari 4

Na Ekotlonu 10.9. u Zagrebu nastup Vatre i Frajli, u Splitu urbano uz Dj-a: Prijavite se!

Na Ekotlonu 10.9. u Zagrebu nastup Vatre i Frajli, u Splitu urbano uz Dj-a: Prijavite se!

Plaćanjem kotizacije u iznosu od 40 ili 60 kuna očekuje vas bogat startni paket i zajamčeno dobra zabava za cijelu obitelj, a ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija bit će doniran sportskim klubovima za djecu i osobe s invaliditetom

VIDEO

Jeste li znali da će u oceanima uskoro biti više plastike nego ribe ili da je zagađenje vode jedan od vodećih svjetskih uzroka smrti i bolesti za oko 15.000 umrlih na dan? Sve su to, nažalost, katastrofalne posljedice bacanja smeća i otpada u okoliš, čime svoj planet zagađujemo, a svoje zdravlje uništavamo. 

Kako bismo bili barem dio pokreta kojim želimo očuvati zdravlje ljudi i planeta, po uzoru na prošlogodišnji, i ove godine 24sata i missZDRAVA organiziraju Ekotlon – plogging utrku u Hrvatskoj. Naime, riječ je o utrci koju su popularizirali Šveđani, a predstavlja jedinstveni spoj džogiranja i sakupljanja otpada. 

Još jedan skandinavski fenomen koji je zaludio svijet: Jeste li ikad čuli za plogging?
Još jedan skandinavski fenomen koji je zaludio svijet: Jeste li ikad čuli za plogging?

Vidimo se u Zagrebu i Splitu! 

Aktivnost kao što je plogging ne pita za godine ni kondiciju – dobrodošli su svi, pa i oni najmlađi. Zato i ove godine dođite i budite dio još većeg Ekotlona! Na prošlogodišnjem je Ekotlonu sudjelovalo oko 450 trkača, koji su tijekom utrke prikupili više desetaka kilograma smeća. 

Blogging,Concept.,A,Man,Collects,Trash,From,The,Forest,In

Ove godine zagrebačkom Ekotlonu pridružujemo i jednu morsku lokaciju – Split. Ali ne brinite, ako vam niti jedna od ovih lokacija ne odgovara, ploggati možete na bilo kojemu mjestu. Sve što morate je pronaći lokaciju za čišćenje u svojoj blizini, prijaviti je ovdje i organizirati plogging s ekipom na toj lokaciji 10. rujna i možda baš vi osvojite poklon paket Ekotlon i medijsko predstavljanje u 24sata! I, nemojte zaboraviti fotografirati se jer nagrađujemo i fotku najveselije ekipe s plogginga koji sami organizirate taj dan.

Tri dužine staze prilagođene svima

Plogging u Zagrebu bit će na već provjerenoj lokaciji, na zagrebačkom Bundeku, a počinje u 10 sati. U isto vrijeme počet će i plogging utrka u Splitu na lokaciji Park šume Marjan – Prvi vrh kod Zoološkog vrta. Na obje lokacije bit će dostupne različite dužine staze kako bi mogli sudjelovati baš svi, a prijaviti se možete na službenoj stranici do 8. rujna!

Na zagrebačkom Bundeku, za one koji trče maxi plogging stazu, tu je staza dugačka čak 5 kilometara, a za one koji će lagano džogirati ili će doći s mlađom djecom tu su midi plogging staza od 2 kilometra i mini plogging staza duga jedan kilometar. Trkači u Splitu mogu birati između dvije staze – midi plogging staze od 900 metara i maxi staze, koja iznosi 3 kilometra. Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a startaju na istome mjestu: u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.

2

Individualna kotizacija za midi i maxi plogging stazu u Zagrebu ili Splitu iznosi samo 40 kuna, a obiteljska za mini plogging stazu, u oba grada, iznosi samo 60 kuna

Za plaćenu kotizaciju od 40 ili 60 kuna očekuje vas bogat startni paket, koji uključuje platnenu vrećicu i run dry majicu za trčanje s logotipom Ekotlona, bočicu vode, žitne pločice, startni broj i razne promotivne darove sponzora utrke. Naravno, rukavice i vrećice za skupljanje smeća se podrazumijevaju

Ivan Dečak: 'Na Ekotlonu u Zagrebu pripremamo veliko iznenađenje za sve posjetitelje'
Ivan Dečak: 'Na Ekotlonu u Zagrebu pripremamo veliko iznenađenje za sve posjetitelje'

Podsjećamo da se za plogging ne trebate posebno pripremati niti vježbati kako biste bili u najboljoj formi. Osnovna ideja i cilj ovog jedinstvenog projekta je da džogirate i usput prikupite smeće na koje nailazite u prirodi! Ipak za one najbrže i efikasnije, pripremili smo i bogate nagrade našeg partnera Decathlona i to: Poklon bon u iznosu od 500 kuna, bočicu za vodu i energetski gel od limuna za prvu ploggericu i ploggera na maxi stazi - na Bundeku i Marjanu, koji stignu do cilja. 

Bogat prateći program i humanitarna nota

Nakon i za vrijeme utrke očekuju vas hrana i piće, zabavno-edukativni program za sve uzraste te raznovrsne nagradne igre. U Zagrebu obavezno poslušajte nastup Ivana Dečaka i Vatre u akustičnoj varijanti, koji će premijerno izvesti novu pjesmu.

Pokretanje videa...

Ivan Dečak nastupat će na Ekotlonu u Zagrebu 00:28

Uz Vatru na Ekotlonu u Zagrebu svojim nastupom zabavljat će nas i Frajle, ali i dječji zbor Kikići i genijalci, koji će izvoditi hitove za one najmlađe. U Splitu nas pak očekuju žestoki ritomvi DJ Marina iz Ubranih evenata i Dječjeg zbora Srdelice

S nama će ploggati i brojne osobe iz javnog života, koje su dale podršku projektu, kao i poznati fitness treneri, a sav prihod od prodaje kotizacija u cijelosti se donira judo klubu osoba s invaliditetom Fuji u Velikoj Gorici i Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Splita - paraolimpijskoj školi za mlade osobe s invaliditetom. 

Dođite 10. rujna na Bundek u Zagrebu, Marjan u Splitu ili ploggajte gdje god se nalazili i pridružite nam se u najvećoj plogging utrci u Hrvatskoj! 

Prijavite se na www.ekotlon.24sata.hr jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti doniran u humanitarne svrhe. Sve informacije pratite na EKOTLON - službenoj stranici utrke ili putem društvenih mreža.  

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZdrava, a suorganizatori DŠR Aktivan život, Triatlon klub Split i Maraton klub Marjan. Ponosni partneri projekta su Konzum, INA, OTP banka, JYSK, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP, TZ Splitsko-dalmatinske županije, JANAF, Decathlon, Stega tisak i DRACO. 

Pokretanje videa...

Ekotlon najava 00:08
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa