Obavijesti

News

Komentari 127

Danas počinje suđenje: Lažnom diplomom je uzeo 210.000 kn...

Danas počinje suđenje: Lažnom diplomom je uzeo 210.000 kn...
1

OTKRIĆE 24SATA Danas na Općinskom sudu u Puli počinje suđenje Valteru Krizmaniću koji je 12 mjeseci vodio Elektroistru i zbog kojeg je odletjela uprava HEP-a

VIDEO

Hrvatsku elektroprivredu je oštetio za čak 468.655 kuna lažno se predstavljajući kao inženjer elektrotehnike. Tvrdi to Državno odvjetništvo za Porečanina Valtera Krizmanića (59).

Sebi je pribavio više od 210.000 kuna koje mu ne pripadaju jer je s lažnom diplomom godinu dana vodio Elektroistru, stoji u optužnici koja je podignuta nakon otkrića 24sata prije godinu i pol. Suđenje Krizmaniću napokon počinje danas na Općinskom sudu u Puli.

U međuvremenu je zbog afere smjenjena i direktorica HEP distribucije Lijljana Čule koja je Krizmaniću bila nadređena, a za njom je odletjela i skoro cijela uprava HEP-a.

Iako s lažnom diplomom, o kojoj se s podsmijehom šuškalo, Krizmanić je u selekcijskom postupku izabran kao najbolji kandidat pa je u pulskoj Elektoristri počeo raditi 6. kolovoza 2013. Samo mjesec dana kasnije Krizmanić je već bio imenovan direktorom Elektoristre iz koje je svojevremeno bio doslovce otjeran zbog vjerovali ili ne, krađe struje.

Dušan Mirković/Pixsell

Ljiljana Čule

Zbog afere s lažnom diplomom dobio je izvanredni otkaz krajem kolovoza 2014. godine i to nakon članaka koje smo objavili i dali nedvojbene dokaze o krivotvorini. Porečanin Krizmanić je inače elektromonter, a falsificirao je diplomu Elektrotehničkog fakultata u Sarajevu. Uz pomoć vještih krivotvoritelja je postao diplomirani inženjer elektrotehnike, a osam godina kasnije ju je upisao u radnu knjižicu.

- Krizmanić se je u srpnju 2013. javio na HEP-ov natječaj za popunu radnog mjesta. Uz molbu za posao je priložio lažnu diplomu jednog fakulteta na svoje ime u kojoj se navodi kako je stekao visoku stručnu spremu kao i stručni naziv “diplomirani inženjer elektronike”, iako znajući da nije nikada upisao, pohađao i diplomirao na tom fakultetu - stoji u optužnici pulskog državnog odvjetništva.

Elektrovalter jedan u nizu 

Nakon našeg otkrića, šef sindikata u HEP-u Denis Geto rekao je da u HEP-u radi oko 1100 zaposlenih (10 posto) bez odgovarajućih kvalifikacija. Revizija nije provedena. Kada je Zagrebački holding krenuo kod sebe provjeravati diplome i svjedožbe, otkrili su čak 333 lažnjaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"