Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

‘Daruvarac nije glup, medijska pompa mu je dobrodošla’

Žalba na 250 stranica: Odvjetnik Darka Kovačevića navodno na više od 200 stranica žalbe citira medije i izjave sudske i izvršne vlasti. Obrana je istaknula da je izrečena kazna drastična i pokušat će je osporiti

Zadar: Na Općinskom sudu počelo ponovljeno suđenje Daruvarcu za premlaćivanje djevojke
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
49 komentara

Nepravomoćnu presudu ne mogu komentirati, a ne mogu govoriti ni o sadržaju svoje žalbe, rekao nam je Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca.

Bivši sudac Radman uložio je žalbu na nepravomoćnu presudu Kovačeviću, koji je na Općinskom sudu u Zadru za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnji 18-godišnjakinji osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Na kojem će županijskom sudu završiti žalba, odlučuje računalo - kaže Radman i dodaje kako viši sud nije vezan rokom u kojem bi morao donijeti presudu. Podsjećamo, on je može potvrditi, preinačiti ili vratiti nižem sudu na ponovno suđenje.

VIDEO: POLICIJA PRED NJEGOVOM KUĆOM Daruvarac: Neću bježati nigdje. Žrtva razmišlja da ode iz Zadra

Prema pisanju Jutarnjeg lista, žalba je sastavljena na više od 250 stranica. Kako je Kovačević na kraju postupka priznao djela za koja su ga teretili, a postoji i videosnimka na kojoj je vidljivo kako u kafiću tuče djevojku, taj dio presude je nesporan. Zbog toga bi žalba, što je uobičajeno u takvim slučajevima, trebala biti usmjerena na visinu kazne, okolnosti počinjenja kaznenog djela te druge otegotne i olakotne okolnosti koje mogu utjecati na visinu kazne.

Obrana je istaknula da je izrečena kazna drastična i pokušat će je osporiti. U žalbi prije svega ističu, kako doznaje Jutarnji, da je ona donesena nepravično, pod pritiskom javnosti, političara i državnih dužnosnika, pa u najvećem dijelu žalbe, na više od 200 stranica, obrana citira novinske članke, televizijske priloge i izjave političara, predstavnika izvršne i sudbene vlasti, na temu suđenja i puštanja Kovačevića na slobodu.

Zadar: Na Općinskom sudu počelo ponovljeno suđenje Daruvarcu za premlaćivanje djevojke KRONOLOGIJA SLUČAJA Iskoristili su sve mogućnosti: Evo zašto Daruvarac ide van...

- On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobrodošla ova medijska pompa - prokomentirao je Kovačevićeve izjave “da se također osjeća kao žrtva” Veljko Miljević, odvjetnik specijaliziran za kazneno pravo, gostujući u Studiju 4 HRT-a, dodavši kako u žalbi “očito ima elemenata o kojima i Daruvarac govori”.

Zadar: Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora VIDEO: UKINUT PRITVOR Nema mjera opreza: Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu...

Miljević je napomenuo i kako je Kovačeviću, u odnosu na prijašnje presude kod sličnih događaja, izrečena visoka kazna.

- Isto tako, pritisak javnosti utjecao je i na suđenje. Mediji su djelovali na izricanje prvostupanjske presude. Drugostupanjska presuda neće biti jednaka kao prva. U pogledu izricanja ili neizricanja zaštitnih mjera sud je mogao drukčije odlučiti - rekao je Miljević.

I dok će Kovačević pravomoćnost presude čekati na slobodi, a sam je rekao kako neće bježati iz zemlje, odvjetnik pretučene 18-godišnjakinje, Milan Petričić, rekao je da njegova klijentica i njezina majka zbog straha razmišljaju o odlasku iz Zadra.

- One imaju policijsku zaštitu i imat će je dok traje postupak. Subjektivan osjećaj straha je ovdje opravdan i razumljiv. Mehanizmi zaštite ne postoje - rekao je odvjetnik Petričić.

Možda vas zanima i ovo:
Message