News

Komentari 66

Dijanu Zadravec nisu smijenili, ostaje šefica u Vinogradskoj

Dijanu Zadravec nisu smijenili, ostaje šefica u Vinogradskoj

Zbog prof. dr. Dijane Zadravec izbio je kaos na Klinici za tumore i problemi s posvemašnjim nedostatkom radiologa. No, ona i dalje ostaje na čelu Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju

Ništa od smjene Dijane Zadravec. Sjednica Upravnog vijeća bolnice na čelu s predsjednikom Upravnog vijeća Tomislavom Dulibićem, inače državnim tajnikom Ministarstva zdravstva održana je jutros. 

Zadravec ostaje na čelu Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, doznaje Index od člana Radničkog vijeća.

U dva navrata tražili njenu smjenu

Podsjetimo, šef Vinogradske Mario Zovak gostujući Studiju 4 na HRT-u i komentirao stanje u svojoj bolnici, posebno u Klinici za radiologiju.

Na pitanje je li točno da su Radničko vijeće i Povjerenstvo za nadzor u dva navrata, 2019. i 2020., tražili smjenu prof Zadravec odgovorio je potvrdno. Kaže kako po zadnjoj prijavi nije mogao ništa učiniti jer je tražio pisane dokaze o mobingu a dobio je samo jedan odgovor.

Na direktno pitanje voditeljice hoće li zbog sukoba sa suradnicima smijeniti prof Zadravec, prof Zovak je odgovorio da trenutno nisu ispunjeni uvjeti iza Statuta KBC-a za njezinu smjenu.

- Ja imam obavezu postupati prema Statutu KBC-a i našim pravilnicima. U ovom trenutku ja nemam parametre potrebne za njezinu smjenu. Ono što u ovom trenutku možemo napraviti je da naše Povjerenstvo za unutarnji nadzor još jedanput razmotri stanje. Mi sada želimo ustanoviti pravo stanje i prevenirati dodatno osipanje ako je atmosfera uistinu takva, poručio je dodavši da će im trebati i pomoć izvan KBC-a kako bi sve bilo transparentno pa je zamolio Ministarstvo da pokrene izvanredni nadzor ali i financijski nadzor.

Pacijentima je poručio da su onkološki pacijenti na vrhu prioriteta te obečao da će učiniti sve da dobiju odgovarajuću terapiju i pretrage.

Uprava i predstojnici ne mogu sa Zadravec ostvariti normalnu i zdravu komunikaciju 

A u Klinici za tumore svim silama se trude obaviti što više posla kako pacijenti ne bi bili zakinuti. Predstojnik Klinike, prof. dr. Ivan Milas, rekao je za 24sata da se u srijedu na posao vratila jedna radiologinja s Klinike, koja je bila na bolovanju, te da i dalje kao ispomoć uskače ekipa iz Vinogradske i online očitava nalaze. 

Koliko je radiologa iz Vinogradske na raspolaganju Klinici za tumore, prof. dr. Milas nije mogao točno reći jer je organizacija radiološkog posla isključivo u nadležnosti prof. dr. Dijane Zadravec, s kojom uprava i predstojnici ne mogu ostvariti normalnu i zdravu komunikaciju. 

Ravnatelj Zovak i prije ove krize pokušavao je s njom pronaći rješenje, ali svaki put bi od Zadravec dobio mailove s obećanjima da će sve biti riješeno i da je situacija pod kontrolom. No očito je da nije.

 

Najčitaniji članci