Obavijesti

News

Komentari 328

Diplomatkinja: 'Hakirali su mi profil, cilj napada je Vlada RH'

Diplomatkinja: 'Hakirali su mi profil, cilj napada je Vlada RH'
17

Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet, rekla je Mađarević za Fenix

VIDEO

Gospođa Elizabeta Mađarević je jučer zvala našeg novinara i ispričala mu da je hakirana na Facebooku, da. Potvrdila  je to za 24 sata Marijana Dokoza, glavna urednica portala fenix-magazin.de, jednog od najutjecajnijih medija hrvatskog iseljeništva. 

Nakon što su objavljeni komentari s profila prve tajnice u Veleposlanstvu Hrvatske u Berlinu o 'čistoj i autentičnoj Europi' u kojoj žive  samo bijeli Europljani, diplomatkinja je sama nazvala iseljenički portal u Njemačkoj, odnosno novinara s kojim je otprije surađivala te mu ispričala kako je njezin profil hakiran, kaže urednica.

Diplomatkinju hitno pozvali u MVEP zbog sramotnih objava
Diplomatkinju hitno pozvali u MVEP zbog sramotnih objava

- Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima slijedim politiku Vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet. Karijerni sam diplomat, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi u svojem službenom djelovanju - rekla je Elizabeta Mađarević  portalu, dodajući kako drži da krajnji cilj napada nije ona, već Vlada RH i novi ministar vanjskih i europskih poslova.

- Ja sam posve obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu, kazala je još Mađarević.

U petak je reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu, u koje je Mađarević pozvana na hitan sastanak kako bi bile utvrđene sve činjenice oko njezinih objava. 

- Ministarstvo će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima - stoji u priopćenju MVEP-a.

Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'
Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'

Je li Mađarević na putu za Zagreb s godišnjeg odmora, i kad ima dogovoren sastanak, u Ministarstvu nam jučer nisu odgovorili. Kako pak propisuje Zakon o državnim službenicima na koji se pozivaju, za teške povrede kazna za službenika može biti novčana, u iznosu od 10 d 20 posto mjesečnog primanja kroz mjesec, do šest mjeseci; premještaj na niže  radno mjesto s istom stručnom spremom, dok je treća opcija prestanak službe.

Osim toga, službenik ne može napredovati dvije godine od povrede dužnosti, a ako unutar godine dana od povrede napravi isto, prestaje mu služba po sili zakona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.