Obavijesti

News

Komentari 374

Diplomatkinju hitno pozvali u MVEP zbog sramotnih objava

Diplomatkinju hitno pozvali u MVEP zbog sramotnih objava
16

Oštro se ograđujemo od stajališta koje je objavila naša djelatnica Elizabeta Mađarević, objavili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Ona je odgovorila da od tih stavova ne odustaje

VIDEO

Elizabeta Mađarević, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, koja je preko društvenih mreža širila skandalozne rasističke, ksenofobne i homofobne stavove i koja je napisala kako je 'bijela Europa - čista Europa', hitno je pozvana u Ministarstvo vanjskih poslova koje se oštro ogradilo od njezinih stavova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45
Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'
Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'

Diplomatkinja koja godinama širi skandalozne stavove, u Berlin je na mjesto tajnice hrvatskog veleposlanstva stigla tijekom mandata Gordana Grlića Radmana, trenutačnog ministra vanjskih i europskih poslova. 

Piše o bijeloj i čistoj Europi, plaćamo je 3000 eura

“Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”, jedan je od šokantnih postova na njezinom Facebooku na kojem širi i antimigrantske teze i anti-LGBT propagandu..

Osim što je pisala o bijeloj i čistoj Europi, Elizabeta Mađarić širila je i anti-LGBT propagandu. U jednom postu u vezi LGBT ljudi piše da je “moguće ozdraviti i osloboditi se tih psiholoških poremećaja”. Uz to dijeli i linkove s opskurnih stranica u kojima piše kako je pedofilija povezana s homoseksualizmom. Islam joj je bolna točka. Zbog njega se okomila i na njemačku kancelarku Angelu Merkel te joj zamjera “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj.

“Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije dijelove svijeta”, napisala je u jednom od postova, a uvjerena je da migranti dolaze u Europu ne samo zbog socijalnih povlastica i europskih putovnica, nego i zbog političkih razloga islamizacije agende.

Kao prva tajnica veleposlanstva prima plaću od oko 3000 eura.

'Ostajem kod svojih stavova'

Nakon što su se hrvatski mediji raspisali o skandaloznim stavovima hrvatske diplomatkinje u Berlinu, javila se i glavna akterica priče.

- Na godišnjem sam izvan Hrvatske, a prijatelji me zovu i kažu da sam postala tema dana. Niti sam dužnosnik niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost. Ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama. Zar više ne smijemo biti misleća bića i imati slobodu govora? Ako nekome treba objašnjavati kako je Europa demografski izgledala prije koje desetljeće i kroz povijest, neka okrene demografsku statistiku - napisala je na Facebooku Elizabeta Mađarević.

Priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova:

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oštro se ograđuje od stajališta koje je na društvenim mrežama, kako je danas (16. kolovoza 2019.) izvijestio index.hr, objavila djelatnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Elizabeta Mađarević, od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.
S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima.

Podsjećamo, ona predstavlja Hrvatsku u Europi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...