Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
392 komentara

'Djeca su taoci štrajka, sudska zabrana je legitimno pitanje'

Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda premijera, istaknuo je kako premijer apelirao na prekid štrajka čim prije i da se djeca vrate u škole, no da s druge strane nema pomaka

392 komentara

Iz Vlade nakon sastanka pak druga verzija priče i onoga o čemu se razgovaralo na sastanku. Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda premijera, istaknuo je kako premijer apelirao na prekid štrajka čim prije i da se djeca vrate u škole, no da s druge strane pomaka nema.

- Rekao bih da smo otprilike s druge strane imali pozicije koje smo imali i prije dva mjeseca, iako Vlada u zadnja dva mjeseca napravila nekoliko uzastopnih ustupaka i jako se približila. No, s druge strane su i dalje ukopani u iste rovove i to dosta otežava pronalazak rješenja - rekao je dodavši kako Sindikati nisu jedinstveni.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Jedni su čvrsti oko koeficijenata, a kod nekih drugih je malo drugačiji stav - rekao je.

Kao otegotnu okolnost naveo je i da Sindikati inzistiraju na uvažavanju njihovog zahtjeva koeficijenata kao preduvjet da bi se potpisao Temeljni kolektivni ugovor za povećanje osnovice za 6,12 posto u ostalim javnim službama.

- Ne samo da su djeca taoci štrajka nego su sad i druge javne službe taoci ove situacije i ne omogućuje im se povišica plaća - poručio je.

Zagreb: Predstavnici obrazovnih sindikata dolaze u Vladu na pregovore NIŠTA OD DOGOVORA Sindikati: Povisite koeficijente, Vlada: Ne ide to preko koljena

Istaknuo je kako se o puno stvari razgovaralo, ponovivši kako s druge strane nema nikakvih pomaka. Iako su sindikati rekli da nisu razgovarali o dodacima, Frka Petešić je rekao kako to nije točno.

- Oni su razgovarali o koeficijentima, mi smo objašnjavali što se sve može postići kroz dodatke i tu određeni predstavnici imaju određenog razumijevanja - rekao je. Nije korektno, ponovio je, da djeca budu taoci. 

- Razgovori će se nastaviti, vidjet ćemo što će biti - rekao je.

Veliki prosvjed Hrvatska mora bolje popunio glavni gradski Trg KRENULO IZJAŠNJAVANJE Sindikati: Nismo prihvatili ponudu, članstvo neka odluči

Dodao je da je Vlada najavila analizu Uredbe koeficijenta složenosti poslova iduće godine. 

- Vlada neće mijenjati Uredbu preko koljena nego na sustavan i kvalitetan način - rekao je na izjavu sindikalista da će štrajk prekinuti odmah ako u četvrtka na Vladi promjene Uredbu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message