Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Beba je danas stabilno, iako je još uvijek u životnoj opasnosti'

Pas je u petak oko 14 sati u Repašu kod Đurđevca izgrizao jednomjesečnu djevojčicu po glavi. S teškim ozljedama prevezli su je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu

Foto: Pixsell, 123F/Ilustracija
139 komentara

Liječnici su obavili kontrolni CT mozga. Usporedit će ga s prvim CT-om koji su napravili kada je curica primljena u Klaićevu. Vitalni znaci su stabilni, ali djevojčica je i dalje u životnoj opasnosti zbog prirode ozlijede, rekao nam je jutros prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve. Roditelji su bili uz bebu tijekom cijelog jučerašnjeg popodneva.

Podsjetimo, pas je u petak oko 14 sati u Repašu kod Đurđevca izgrizao jednomjesečnu djevojčicu po glavi. S teškim ozljedama prevezli su je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, gdje se borila za život.

PAS CURICU IZGRIZAO PO GLAVI Strava u Repašu! Provalio kroz vrata i napao bebu u kolijevci

B. K. (45) i supruga (37), roditelji djevojčice, imaju tri psa. Dvije ženke i mužjaka Agaresa. Navodno su svi udomljeni mješanci. Upravo je mužjak star oko tri godine iz još nepoznatih motiva izgrizao bebu. Poznanici obitelji kažu da psi inače borave u dvorištu, a u kući imaju sobu za sebe. Kobnog popodneva curicu su roditelji stavili spavati u drugu sobu. U jednom trenutku navodno se probudila i počela plakati. Prema izjavama poznanika, pas je probio zaključana vrata kako bi ušao u sobu. Smatraju da pas nije namjeravao ozlijediti bebu već ju je želio donijeti roditeljima.

OČAJNA MAJKA BEBE: 'Znam, ispada da nismo pazili. Jesmo. Dogodilo se u sekundi'

Čuvši vrisku i lavež prestravljeni roditelji odmah su utrčali u sobu i zatekli ozlijeđeno dijete. Odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je curicu prvo prevezla u koprivničku bolnicu, odakle su je zbog težine ozljeda prebacili u Zagreb.

- Ovako drastičan slučaj još nisam imao. Ugrizi psa događaju se više puta godišnje, ali ne sjećam se ozljeda ovakve vrste i u ovako ranoj dobi - kazao je dr. Roić.

Foto: 24sata/24sata

Agaresa je vlasnik uvijek šetao na povodcu. Znao je da pas može opasan o čemu svjedoči znak 'Pazi oštar pas' na dvorišnim vratima.

BOJAN MATAKOVIĆ: 'Teško da je pas iz čista mira samo odjednom napao tu bebu'

Koprivnički veterinar dr. Andrija Šangarelo kaže da je pas sad u azilu u Koprivnici. Bit će deset dana na promatranju nakon čega će inspektori odlučiti trebali ga eutanazirati. Pas ranije nije bio agresivan pa smatra da je motiv napada ljubomora.

Možda vas zanima i ovo:
Message