Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djevojčicu dovezli u Zagreb: 'Bitno je sačuvati joj mozak'

Ona je teško ozlijeđena, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. Dobiva lijekove da joj se smanji otok mozga i nadamo se da će biti dobro, rekao je Novak

Foto: Pixsell
123 komentara

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Djevojčica (7) koju je otac danas ujutro na otoku Pagu bacio s balkona prebačena je u Zagreb : Zamjenik ravnatelja KBC Rebro doktor Milivoj Novak daje izjavu za medije. Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata on Thursday, 28 February 2019

Djevojčica (7) koju je otac jutros bacio s balkona stana na Pagu stigla je iz zadarske bolnice u KBC Zagreb. Odlučili su je prebaciti nakon ponovljenih dijagnostičkih pretraga kojima je utvrđeno je kako nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja djevojčice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zamjenik ravnatelja KBC Rebro doktor Milivoj Novak rekao je kako očekuje da će se djevojčica oporaviti, a zasada je najvažnije da joj spase mozak.

- Dijete je kvalitetno zbrinuto i došla je u najboljem mogućem stanju - rekao je i pohvalio kolege iz Zadra. 

- Ona je teško ozlijeđena, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. U ovom trenutku njezino stanje je stabilno, ona je na aparatu za disanje. Nadamo se da će biti sve dobro, ozljede lica će se zbrinjavati sutra jer je sad osnovni problem glava. 

- Ja vjerujem da će biti ona dobro. Iskreno se nadam. U svakoj traumi bitno je sačuvati mozak. Dobiva lijekove da joj se smanji otok mozga i nadamo se da će biti dobro - rekao je Novak i dodao kako će idućih nekoliko dana još biti kritično.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U dogovoru s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, dr.med. i ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr.sc. Antom Čorušićem, dr.med., dijete vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC-a Zagreb - priopćili su iz zadarske bolnice.

‘Nema gore nego kad vam hitna dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji od teških trauma i ne plače’

- Primili smo četvero djece, tri curice i jednog dječaka. Jedna curica je imala lakše tjelesne ozljede, dok je ovo troje imalo teške tjelesne ozljede. Kroz dan smo ih stabilizirali i njihovo stanje je sada puno bolje nego jutros. Nažalost, jedna djevojčica koja je bila doista teško ozlijeđena, koja ima ozlijede glave, grudnoga koša i trbuha, je upravo sada premještena u KBC Rebro - rekao je dr. Edi Karuco s odjela intenzivne u Općoj bolnici Zadar gdje su dovedena djeca koju je Josip Rođak bacao jedno po jedno s balkona.

- Nikada ni slično nismo vidjeli. Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto nismo vidjeli. Nema gore nego kad vam hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače -  rekao je dr. Karuco za Novu TV. još jednom ističući vrhunski posao koji je njegov tim odradio.

GODINAMA SE ZANEMARUJE Tko će zaštititi djecu? Hitno treba remont socijalne skrbi


Pomahnitali Josip Rođak u četvrtak oko 6.45 sati bacao je svoju maloljetnu djecu, jedno po jedno, preko balkona. Niti Hitnu nije pozvao, pričaju očevici, sjeo je u auto i odvezao se na policiju, čija je postaja udaljena samo 50-ak metara od te kuće u Ulici Josipa bana Jelačića na Pagu.

Djevojčice imaju pet, sedam i osam godina, a najmlađi sin samo tri godine. Nakon odlaska Hitne pomoći i policije, ispod balkona ostale su pločice natopljene njihovom krvlju. Znajući što se ondje dogodilo, prizor ledi krv u žilama.

OTAC BACIO DJECU S BALKONA 'Tata, što smo ti mi krivi?' Pag je zgrožen stravičnim zločinom

Liječnici su izvijestili da se bore za život jedne djevojčice, da je druga teško ozlijeđena, a sin i još jedna kći lakše su ozlijeđeni. Majka je, priča njihov najmodavac barba Bernard (kako ga zovu na Pagu), dotrčala kad ju je on stao dozivati. Ostatak dana provela je uz ozlijeđenu djecu.

Na Pagu cijeli dan šokirani susjedi djelili su saznanja o obitelji Rođak.

 - Mislila sam kako djeca uredno idu u vrtić no doznala sam da su do prije godinu dana bili pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Čim je nadzor prestao i djeca više nisu išla u vrtić. Sada se priča kako Josip nije najbolje stajao po pitanju posla odnosno da je trebao dobiti otkaz. Pretpostavljaju da je to dodatno pogoršalo situaciju u obitelji - kaže nam jedna od susjeda koji živi u neposrednoj blizini njihove podstanarske kuće.

Možda vas zanima i ovo:
Message