Obavijesti

News

Komentari 68

Domovinski pokret bi uveo osnovnu vojnu obuku u škole, a onda vratili i obvezni vojni rok

Domovinski pokret bi uveo  osnovnu vojnu obuku u škole, a onda vratili i obvezni vojni rok

Na tom predmetu djeca bi dobila osnovnu obuku, naučila rastavljati pušku i gađati, a nakon toga bi trebalo uvesti obvezni vojni rok od 60 dana

VIDEO

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Mario Radić predložio je u srijedu uvođenje neke vrste vojne obuke u školama, slično nekadašnjem predmetu obrana i zaštita.

Neka ministar obrazovanja Radovan Fuchs i ministar obrane Ivan Anušić sjednu za stol i u program škola uvrste predmet kratke obuke, kazao je Radić na konferenciji za novinare u Saboru., ocijenivši kako se to može vrlo brzo napraviti.

"Ne smijemo dozvoliti da u slučaju nekakve ratne ugroze naša djeca budu topovsko meso”, poručio je Radić.

Na tom predmetu djeca bi dobila osnovnu obuku, naučila rastavljati pušku i gađati, a nakon toga bi trebalo uvesti obvezni vojni rok od 60 dana.

Domovinski pokret nakon teške prometne napao Plenkovića. On im je odgovorio: 'Briljantno...'
Domovinski pokret nakon teške prometne napao Plenkovića. On im  je odgovorio: 'Briljantno...'

Vezano uz izbor novog glavnog državnog odvjetnika Radić je najavio da Domovinski pokret neće podržati ni jednog kandidata jer je predstavljaju nastavak dosadašnje politike DORH-a koju ne podržavaju. Neće podržati Ivana Tudrića jer je previše blizak HDZ-u i nije primjereno da bude glavni državni odvjetnik.

U DP-u drže da treba promijeniti način izbora glavnog državnog odvjetnika kako se ne dovodila u pitanje njegova neovisnost.

Radić je opovrgnuo tvrdnju Mostova zastupnika Nikole Grmoje da je vlasnik Z1 televizije te najavio pokretanje građanske parnice zbog te tvrdnje.

Od cajki preko migranata do stranaca: Desnica u kampanji širi virus rasizma i šovinizma
Od cajki preko migranata do stranaca: Desnica u kampanji širi virus rasizma i šovinizma

Što se tiče tvrdnji oko Foretenove, Radić je rekao da je predsjednik Mosta Božo Petrov, u vrijeme dok je bio predsjednik Sabora, dignuo kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića, da je Most dignuo ruku za lex Agrokor, predložio tadašnjeg izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka, s njim se tajno sastajao te izglasao Maricu Vidaković za predsjednicu privremenog vjerovničkog vijeća.

Politička odgovornost u tom slučaju je na premijeru Andreju Plenkoviću ali i na Mostu koji je bio dio HDZ-ove Vlade i koji je imao svoje ljude u grupi Borg, ustvrdio je Radić.

Komentirao je i napad na maloljetnike u Vukovaru kazavši da nije riječ o nikakvim navijačima već o huliganima.  "Najoštrije osuđujem takvo huliganstvo”, naglasio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature