Obavijesti

News

Komentari 196

Ena ima i leukemiju! 'Sad sam mirna, znam s čime se borim...'

Ena ima i leukemiju! 'Sad sam mirna, znam s čime se borim...'
1

Danas smo Enici rekli dijagnozu iako još ni sami ne možemo vjerovati da uz tumor na mozgu i tumor na kralježnici sad i dijagnoza akutne mijeloične displazije, napisala je mama Biserka

VIDEO

Ena Šarac (22), hrabra djevojka koja se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, kojoj je nedavno otkriven i tumor na kralježnici, sada je saznala za novu dijagnozu - ima leukemiju, odnosno akutnu mijeloičnu displaziju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

- Danas smo Enici rekli dijagnozu iako još ni sami ne možemo vjerovati da uz tumor na mozgu i tumor na kralježnici sad i dijagnoza akutne mijeloične displazije. Njezina rekcija je bila: Majčice, sada sam mirna jer znam s čime se borim - objavila je u četvrtak Enina majka Biserka na Facebooku. 

Najteži dani za Enu Šarac: 'Da sam zakasnila, izgubila bih je'
Najteži dani za Enu Šarac: 'Da sam zakasnila, izgubila bih je'

Dodala je kako je težak osjećaj prihvaćanja još jedne dijagnoze i još veći šok zbog Enine reakcije.

-  Što reći nego Bože hvala ti na takvom djetetu! Bože, samo ti znaš kolika je naša ljubav prema Enici i molim te daj joj snage da izdrži jer hrabrosti, volje i vjere ima. Osmijeh naš najljepši. Ljubav naša - napisala je mama Biserka.

Pet kirurških otvaranja glave, tri sepse, dijabetes...

Podsjetimo, Ena je do sada prošla pet kirurških otvaranja glave, tri sepse, godinu i pol je bila u invalidskim kolicima, dobila je dijabetes, operirala nogu, ali se i dalje svakodnevno s veseljem i radošću javljala prijateljima na Facebooku i bodrila ih u njihovim puno manjim problemima. No, u posljednjih mjesec i pol dana Eni se stanje pogoršalo i završila je u bolnici u Zagrebu na Intenzivnoj njezi. 

Igraju se sudbinama: Ena Šarac mora dokazati da ima tumor
Igraju se sudbinama: Ena Šarac mora dokazati da ima tumor

Iz krvi su joj nestajali trombociti i majka kaže da je slučajno zakasnila samo par sati sa dolaskom u bolnicu, vjerojatno bi izgubili Enu jer bi iskrvarila. Tijelo joj je bilo puno ogromnih plavih hematoma, primala je krv i infuziju.  

Nedavno otkrili da ima neoperabilni tumor na kralježnici

Inače, mama Biserka sa Enom u Zagrebu posljednjih godinu i pol dana. Tada su Eni operirali stopalo i bilo je predviđeno da nakon par mjeseci oporavka i gipsa ide kući no, zdravlje se počelo komplicirati. Otkrili su da ima neoperabilni tumor na kralježnici  

- Dobila je šećer, bila na preko 100 jedinica inzulina. Šećer nije padao. Dobila je teški epileptični napad koji je trajao duže od 5 minuta i bio je strašan. Cijela jedna strana tijela joj je bila plava od popucalih kapilara. Onda smo prekinuli sa terapijom, a šećer je sam od sebe pao. Potom je stalno bila slaba, nije mogla stajati na nogama. Prije mjesec dana otkrili su da ima tumor na kralježnici, neoperativan. Ako ga dirnu, mogla bi ostati invalid. 

Težak podstanarski život u Zagrebu

Teško im je u Zagrebu, podstanari su. Iznajmili su stan u blizini bolnice jer im se nije isplatilo putovati za Zagreb desetak puta mjesečno. Mama Biserka kaže da bi im sada dobro došao novac koji je sakupljen za Enu u udruzi Hrabro dijete, ali ona im se nema namjeru javljati. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa