News

Komentari 57

Englezi slave, stručnjaci se boje: Zbog Eura bi se Covid pandemija mogla opet jako razbuktati

Englezi slave, stručnjaci se boje: Zbog Eura bi se Covid pandemija mogla opet jako razbuktati

Broj novozaraženih udvostručava se svakih 6 dana, a jučer je potvrđeno preko 32 tisuće novozaraženih za što stručnjaci krive velika okupljanja za vrijeme europskog prvenstva u nogometu

Znanstvenici upozoravaju kako bi upravo Euro 2020. mogao biti krivac za nagli porast broja zaraženih koronom, piše Mirror.

Stručnjaci s londonskog Imperial Collegea kažu kako su okupljanja u pubovima i domovima za vrijeme utakmica mogući razlog jačanja zaraze.

Nova studija pokazuje kako se zaraza udvostručuje svakih 6 dana, a najviše su pogođeni upravo mladi muškarci u dobi od 18 do 24 godine.

Nakon teških 16 mjeseci restrikcija i mjera brojni su jedva dočekali druženja i okupljanja za vrijeme utakmica, dok je jučerašnju utakmicu s Danskom na Wembleyju pratilo 60 tisuća navijača.

- Mislim da je glavni krivac za ovo pojačano druženje. Mislim da je razlog što se muškarci više druže i okupljaju upravo nogomet - rekao je Steven Riley jedan od stručnjaka koji su provodili studiju.

Prošlog mjeseca gotovo 2 tisuće slučajeva zaraze u Škotskoj bilo je povezano s utakmicom s Engleskom u grupnoj fazi natjecanja.

- Ispadanje Škotske s Eura je iz sportske perspektive loše, ali jako dobro što se tiče korone - rekao je tada šef škotske nacionalne klinike Jason Leitch.

Britanci strahuju da će brojke sve više rasti umjesto padati kako idu prema velikom otvaranju 19. srpnja, a po nekim procjenama preko ljeta bi moglo doći do 100 tisuća slučajeva zaraze.

Najčitaniji članci