News

Komentari 109

'Gđo Markotić, zasmetalo vas je samo koliko smo čekali, a niste spomenuli ostale nepravilnosti'

'Gđo Markotić, zasmetalo vas je samo koliko smo čekali, a niste spomenuli ostale nepravilnosti'

Gospodin nije proveo onoliko vremena koliko je napisano, rekla je sinoć Alemka Markotić, a nakon njene izjave ponovno se javila Zrinka Ljevar s detaljima priče oko oca koji je satima čekao u hladnom šatoru

Nakon što je Alemka Markotić sinoć u Dnevniku Nove TV komentirala slučaj čovjeka koji je satima čekao na test na Klinici Fran Mihaljević te istaknula da veći dio onog što je napisano nije točno, ponovno se javila njegova kći, Zrinka Ljevar, na Facebooku s odgovorom Markotić kako bi demantirala svoju, kako je napisala #netočnost. 

- Kad je krenula covid 19 pandemija , vjerovala sam stožeru i bila sam uvjerena da rade dobre stvari. Kako je vrijeme odmicalo moja se vjera potrošila. Moj otac je u visokoj temperaturi sedam dana, kašlje i otežano diše.

Dr. opće prakse ga nije htjela uputit u bolnicu dok ne napravi test i to je ok ( držimo se propisa ). 28.11 dobiva negativan test ali dolazi vikend i mi ne možemo nigdje. Čekamo prvi mogući odlazak u Zaraznu tj. Fran Mihaljević... Zašto tamo ?
Bolnica koji sam ja najviše voljela (ako se bolnice mogu voljeti) iz koje sam bježala sa 6 godina, bolnica koja je nebrojeno puta spasila život mom teško bolesnom ocu (prošle godine su ga podigli iz mrtvih). Otišla sam s punim povjerenjem i nadom na hitni prijem računajući da će ga uzeti na obradu. Pripremljena da se tamo čeka i uvijek se čeka jer rade mnoge pretrage i zbilja su bili najbolji..

Dočekao me hladan tuš, nakon nekoliko sati su nas tek zaprimili kako gđa. kaže u 22:23 do tad smo ( kopali nos par sati ) - napisala je i nastavila da su ga u 0.37 sati zvali na RTG i da je, nakon što je izašao, imao strašnu groznicu.

-  U 1:15 minuta zvala me je doktorica sa pitanjima o njegovom zdravlju, proljevima, insinuirajući da je to korona. Pola sata kasnije dolazi sestra i vodi ga u box 4 gdje mu mjeri tlak. Vraća ga nazad. Opet groznica, a ne bi Vam poželjela da to vidite kako izgleda.. Nešto prije dva sata dolazi ista sestra i kaže da će ga pregledati doktorica. On je njega ispitivala, ponovo mu izmjerila tlak i ništa drugo. Dakle, nisu ga poslušali, nisu mu izvadili krv, nisu mu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu napravili NIŠTA, ona je pričala sa bolesnim, čovjekom koji je gorio, nisu mu čak ni izmjerili temperaturu. Jako me zanima na temelju čega su zaključili da je on dobrog općeg stanja. Molim da mi to netko objasni - piše žena i nastavlja: 

-  Dok ga je doktorica pregledala ja sam kupila kavu na aparatu , a ona me nije vidjela i izgovorila je neke stvari sestrama o mom ocu da mi se krv sledila, a sledila se i njoj kad sam se izvukla iza grma i kad smo se našli oči u oči. Otišle smo zajedno u box 4 i kad je mom strpljenju došao kraj morala je nešto napraviti pa mu je ponovo uzela bris na koronu. Pitam je da cijelo večer dolazi hitna, pacijenti i sve ih primaju u ta dva boxa. Unutra je krevet, jedna šarena krpa na koju svi sjedaju, cijelu večer sam dežurala, ni jednom nisu ništa obrisali. Jedna Hitna čekala je skoro sat vremena dok su preuzeli pacijenta. Ja znam da im je teško i da su umorni, ja tražim malo dostojanstva za bolesne ljude, ljude koji na sreću nemaju covid. Ja sam sinoć naletjela na vrlo drsku ekipu, jedna sestra je bila poluhisterična, ali ljubazna i od nje smo iskamčili deke. Doktorice su bile ne profesionalne, niti ona koja me zvala niti ona koja ga je zaprimila i pričala njim i to nazvala pregledom - piše i ističe da nisu dobili otpusno pismo.

-  Pa mogu reći da nismo ni bili tamo, poslali su nas doma da se liječimo Lupocetom. Čovjeka koji se preko 30 godina bori sa bronhijalnom alergijskom astmom, koji svake godine u 11, 12 mjesecu provede 2 do 3 tjedna u bolnici da dođe k sebi. Poštovana Alemka Markotić, zasmetalo Vas je samo 9 sati a sve ostale nepravilnosti niste spomenuli. Ako imate kamere vidjet se može kad smo došli i koliko je trebalo da krenemo s prvom prijavom u sustav. Danas sam već kažnjena jer mi je plava sestra zalupila vrat pred nosom kad sam tražila nalaz i izgovorila ime. Ja sam možda duže od Vas u toj bolnici, provela sam svoje djetinjstvo i nikome neću dopustiti da ju uništi. U toj bolnici je spašen moj otac, ujak...Šačica sestra i doktorica koje su imale loš dan ne će uništiti dobro. Vas molim da ne govorite da nije istina nešto što sam od očaja noćas pisala po svom profilu, nemate nikakvo pravo na to. Hvala Ljudima sa velim LJ koju su mi cijelu noć i današnji dan nudili podršku i lijepe riječi. Vrijeme je da se stvari počnu mijenjati..

Nastavila je u postu s komentarom da otac i dalje ima temperaturu i da se nadaju boljem danu. Dodala je kako su jučer bile uključene sve grijalice u šatoru u kojem nitko nije bio, a ona je nešto manje od sat vremena čekala nalaz. Kaže i kako je liječnica s rendgena posipala sol na stepenice. Napisala je i kako su je sinoć zvali s drugim nalazom koji je također bio negativan. 

 

Najčitaniji članci