News

Komentari 67

Glumio bolove i zbrisao policiji: 'Nakon pregleda je krenuo u policijski auto pa pobjegao'

Glumio bolove i zbrisao policiji: 'Nakon pregleda je krenuo u policijski auto pa pobjegao'

JOŠ GA TRAŽE Š. K. (33) posvađao se sa susjedom zbog smeća i prijetio joj. U postaji je tražio pomoć liječnika, a nakon pregleda pobjegao je u krugu Vinogradske bolnice

Nećeš dugo, mamicu ti j... Ja ću te udaviti, ugušit ću te... Sram te bilo, prokleta bila, ku*vo, očisti ovo sad, kleo je Š. K. (33) susjedu (37) u hodniku ulaza stambene zgrade u Širokobriškoj ulici u Zagrebu.

Svađa je počela 17. ožujka u jutarnjim sati zbog smeća rasutog ispred ulaznih vrata stana. Kako doznajemo, susjeda je policajcima kazala da je vreće sa smećem rastrgala djevojka Š. K., a da je ona prosuti otpad samo metlom vratila ispred njihovih vrata. Inače, riječ je o majci troje djece, koja u ulazu stanuje s novim partnerom. Uplašena prijetnjama, osobito onima u kojima je spominjao njezinu mrtvu djecu, prijavila je Š. K. policiji.

Policajci koji su došli na intervenciju priveli su ga u postaju na razgovor. On se nije opirao policajcima te je cijelo vrijeme djelovao kao da surađuje. Odjednom je u službenim prostorijama počeo jaukati i zapomagati te se žalio na bolove u trbuhu. Policajci su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je osumnjičenika odvezla na liječnički pregled u KBC Sestre milosrdnice. Kako neslužbeno doznajemo, prema simptomima koje je naveo, posumnjalo se da je riječ o napadu žučnoga kamenca.

Nakon pregleda policajci su ga trebali vratiti u službene prostorije, no uspio im je zbrisati. Nije ispitan ni u Općinskom državnom odvjetništvu. Pitali smo PU zagrebačku kako je osumnjičenik pobjegao policajcima i je li bilo propusta u njihovu postupanju.

- Po završetku liječničkog pregleda 33-godišnji muškarac se uputio s policijskim službenicima do službenog vozila, ponašanjem ne odajući dojam osobe koja ne bi ‘surađivala’ ili bi se udaljila. U trenutku samog smještaja u službeno vozilo muškarac se naglo okrenuo i dao se u bijeg. Policijski službenici koji su ga slijedili izgubili su ga iz vidokruga zbog neosvijetljenog i mračnog područja. Za osobom se intenzivno traga, a utvrdit će se i disciplinska odgovornost policijskih službenika - kazali su iz PU zagrebačke.

Prema našim neslužbenim informacijama, u bolnici u koju su ga vozili radi bjegunčeva djevojka na poslovima nemedicinskog osoblja.

Iako je od događaja prošlo više od tjedan dana, Š. K. je i dalje u bijegu. Signal njegova mobitela lociran je u Zadru, odakle je rodom, no ondje ga nisu pronašli. Poznanici su ga navodno vidjeli na području Trešnjevke u VW Passatu zadarskih registracija.