Obavijesti

News

Komentari 43

'Građani će možda malo sporije, ali postupno, zaključiti da je cjepivo bolje nego fatalni ishod'

'Građani će možda malo sporije, ali postupno, zaključiti da je cjepivo bolje nego fatalni ishod'

Na sjednici se raspravljalo o tome kako spasiti turističku sezonu, riješiti problem koji je nastao u izboru čelnog čovjeka Vrhovnog suda, ali i najavi ustavne tužbe iz Udruge Glasa poduzetnika

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nešto prije 17 sati stigao je u prostorije stranke u Zagrebu na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, piše Dnevnik.

Na sjednici se raspravljalo o tome kako spasiti turističku sezonu, riješiti problem koji je nastao u izboru čelnog čovjeka Vrhovnog suda, ali i najavi ustavne tužbe iz Udruge Glasa poduzetnika.

Plenković se nakon sjednice obratio novinarima. Kako je kazao, rezimirali su događanja koja su iza njih.

- Čuli smo izvješće ministara o epidemiološkoj situaciji, svi zajedno ćemo učiniti napore kako bismo nastavili dobre trendove i u trećem kvartalu - rekao je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Plenković o potporama: 'Sve ih je manje kojima su potrebne. Lauc? Ograđujemo se od izjava'
Plenković o potporama: 'Sve ih je manje kojima su potrebne. Lauc? Ograđujemo se od izjava'

O cijepljenju

O ukidanju mjera u Ujedinjenom Kraljevstvu kaže da je tamo procijepljeno puno više stanovnika nego u Hrvatskoj te da nam mogu doći s COVID potvrdom ili testom.

"Podsjetit ću da im je AstraZeneca dala puno više cjepiva nego što je stiglo kod nas. Vidjet ćemo kako će to ukidanje mjera imati svoje refleksije", rekao je.

Plenković: 'Ne namećemo cijepljenje, ali imamo rješenje za povratak normalnom životu'
Plenković: 'Ne namećemo cijepljenje, ali imamo rješenje za povratak normalnom životu'

Podsjetio je da su cijepljeni praktički zaštićeni, samo jedan mali postotak cijepljenih je zaražen, a još manji hospitaliziran. Koristi od cijepljenja su daleko veće od bilo kakvih rizika s njime povezanih, istaknuo je Plenković.

"Šaljemo poruku kredibiliteta Hrvatske kao turističke destinacije sa što većim brojem cijepljenih građana i uvjeren sam u informiranost, mudrost i razboritost  sugrađana te vjerujem da će se mnogi od njih, koji nisu cijepljeni, cijepiti poput onih koji su to već učinili", poručio je premijer i ponovno pozvao građane da se cijepe jer je to jedini dugoročni odgovor za izlazak iz pandemije.

Tri velika straha premijera: Savez Milanovića i Tomaševića ubija svaku nadu kod Plenkija
Tri velika straha premijera: Savez Milanovića i Tomaševića  ubija svaku nadu kod Plenkija

"Godinu dana traje pandemija COVID-19, nitko nema odgovor zašto i kako se izvući iz toga, osim cijepljenja. Svi koji smatraju da je tako su to već učinili, nekima treba ohrabrenja, a neki iz svojih uvjerenja još uvijek čekaju", rekao je Plenković.

Dodao je kako očekuje da će većina građana možda malo sporije, ali postupno, ipak  doći do zaključaka da je cijepljenje bolje nego biti izložen mogućem, nažalost, i fatalnom ishodu.

"Svatko tko se zarazi, a nije se cijepio i dobije teži oblik bolesti pa završi u bolnici na kisiku i respiratoru pa i u najgorem slučaju izgubi i život, mogao je to izbjeći cijepljenjem. To su činjenice i o tome trebamo voditi računa", poručio je Plenković istaknuvši da moramo smanjiti smrtnost i da cjepivo služi upravo tome.

Na pitanje novinara o novoj, proaktivnoj kampanji navodi kako je ova postojeća komplementarna.

"Mislim da nije bilo dana kad naši stručnjaci, liječnici, ministri, pa i ja - nismo govorili u prilog cijepljenju. Poslano je dovoljno poruka. Ako ćemo vjerovati vašem kolegi i mojem imenjaku Andriji - meni je drago. Ako nekoliko njegovih rečenica potakne još desetak, 15 ili 20 tisuća ljudi, meni je drago", objasnio je Plenković.

O najavljenoj tužbi Udruge Glas poduzetnika

O najavljenoj tužbi Udruge Glasa poduzetnika kaže da nije pratio što su rekli i ponovio kako je hrvatska Vlada za plaće radnika izdvojila poslodavcima skoro 12 milijardi kuna i tako izbjegla eksploziju nezaposlenih i stečajeve.

'Vlada ide u pogrešnom smjeru, trebaju biti hrabri i reći da nema više para ni potpora'
'Vlada ide u pogrešnom smjeru, trebaju biti hrabri i reći da nema više para ni potpora'

"Hrvatska danas ima više zaposlenih nego ranije, pokrivene fiksne troškove, sektorske mjere potpora... učinili smo sve što smo mogli učiniti u ovim okolnostima. Mi stojimo iza naše politike, ponosni smo na ono što smo učinili za hrvatskog radnika i poslodavca", dodao je.

O izboru čelnika Vrhovnog suda, kritikama ministra Medveda

Na pitanje novinara o izboru čelnika Vrhovnog suda kaže da nema ustavne krize. "Treći javni poziv koji je raspisalo Državno sudbeno vijeće traje", kazao je Plenković.

'Postotak procijepljenosti među poduzetnicima veći je od procijepljenosti stanovništva'
'Postotak procijepljenosti među poduzetnicima veći je od procijepljenosti stanovništva'

O kritikama koje stižu od branitelja, a tiču se ministra Tome Medveda navodi da je Medved učinio puno za branitelje.

"Sve što je učinio za hrvatske branitelje je veliko kao Himalaja. To znaju jako dobro hrvatski branitelji. Brinemo o Hrvatskom vijeću obrane, a najbolji odgovor daju obitelji koje su izgubile svoje najmilije, a bili su civili. Pozivam sve da imaju povjerenje u tijela državne vlasti i državne institucije", rekao je Plenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a