News

Komentari 15

HDZ nakon afera ne želi Nosić: Imaju novog čovjeka za Lovreć

HDZ nakon afera ne želi Nosić: Imaju novog čovjeka za Lovreć

Anita Nosić, HDZ-ova načelnica Lovreća, prije dvije godine je iskoristila državne poticaje i kupila stan u Zagrebu iako živi u vili s bazenom. Općinski odbor HDZ-a je odlučio da ju neće podržati na novim izborima

Anita Nosić, mlada HDZ-ovka koja se našla u čak dvije afere, neće ponovno biti kandidatkinja za načelnicu Lovreća. Tako je odlučilo Općinski odbor HDZ-a, glasali su o tome tko će im biti kandidat na novim lokalnim izborima i Nosić je dobila samo pet glasova. Umjesto nje, na izborima će podržati njenog zamjenika Petra Petričevića koji je dobio deset glasova i to potvrdio za tportal, no nije govorio više o unutarstranačkim odlukama.

Podsjetimo, Nosić  je prije tri godine dobila subvencionirani kredit za kojeg je morala plaćati samo pola rate i kupila stan u Španskom. Ove godine joj je bila zadnja godina subvencije, a godišnje to iznosi 21.216 kuna, no subvencija nije uplaćena.

 

Nakon što je 24sata otkrio da mlada načelnica taj stan koristi kad je poslovno u Zagrebu, a zapravo živi u vili s bazenom u Lovreću, Nosić je pokušala izgladiti situaciju pa je prijavila prebivalište u Zagrebu.

No zbog toga više nije mogla biti načelnica Lovreća, ali svejedno nije htjela odstupiti s te funkcije. Na kraju je morala odstupiti, pa je cijeli slučaj završio na sudu u Splitu. Splitski Upravni sud  je presudio u korist Anite Nosić, ali Ministarstvo pravosuđa i uprave joj nije vratilo posao, iako na službenim stranicama općine Lovreć i dalje piše da je ona načelnica. 

 

Uz to, njeno ime se spominje i u aferi s presretanjem poruka. Ona je jedna od četiri žene zbog kojih je DORH otvorio istragu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića i njegovog brata Joze. Sumnjičili su ih da su im nezakonito presretali komunikaciju, ali na kraju su odustali od optužnice. Niti jedna od četiri žene nije se smatrala oštećenom.

Najčitaniji članci