Obavijesti

News

Komentari 15

HDZ nakon afera ne želi Nosić: Imaju novog čovjeka za Lovreć

HDZ nakon afera ne želi Nosić: Imaju novog čovjeka za Lovreć

Anita Nosić, HDZ-ova načelnica Lovreća, prije dvije godine je iskoristila državne poticaje i kupila stan u Zagrebu iako živi u vili s bazenom. Općinski odbor HDZ-a je odlučio da ju neće podržati na novim izborima

Anita Nosić, mlada HDZ-ovka koja se našla u čak dvije afere, neće ponovno biti kandidatkinja za načelnicu Lovreća. Tako je odlučilo Općinski odbor HDZ-a, glasali su o tome tko će im biti kandidat na novim lokalnim izborima i Nosić je dobila samo pet glasova. Umjesto nje, na izborima će podržati njenog zamjenika Petra Petričevića koji je dobio deset glasova i to potvrdio za tportal, no nije govorio više o unutarstranačkim odlukama.

Podsjetimo, Nosić  je prije tri godine dobila subvencionirani kredit za kojeg je morala plaćati samo pola rate i kupila stan u Španskom. Ove godine joj je bila zadnja godina subvencije, a godišnje to iznosi 21.216 kuna, no subvencija nije uplaćena.

Napokon! Načelnici Aniti Nosić više ne plaćamo subvencije
Napokon! Načelnici Aniti Nosić više ne plaćamo subvencije

 

Nakon što je 24sata otkrio da mlada načelnica taj stan koristi kad je poslovno u Zagrebu, a zapravo živi u vili s bazenom u Lovreću, Nosić je pokušala izgladiti situaciju pa je prijavila prebivalište u Zagrebu.

No zbog toga više nije mogla biti načelnica Lovreća, ali svejedno nije htjela odstupiti s te funkcije. Na kraju je morala odstupiti, pa je cijeli slučaj završio na sudu u Splitu. Splitski Upravni sud  je presudio u korist Anite Nosić, ali Ministarstvo pravosuđa i uprave joj nije vratilo posao, iako na službenim stranicama općine Lovreć i dalje piše da je ona načelnica. 

 

Uz to, njeno ime se spominje i u aferi s presretanjem poruka. Ona je jedna od četiri žene zbog kojih je DORH otvorio istragu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića i njegovog brata Joze. Sumnjičili su ih da su im nezakonito presretali komunikaciju, ali na kraju su odustali od optužnice. Niti jedna od četiri žene nije se smatrala oštećenom.