News

Komentari 47

Napokon! Načelnici Aniti Nosić više ne plaćamo subvencije

Napokon! Načelnici Aniti Nosić više ne plaćamo subvencije

SPORA DRŽAVA Aniti Nosić barem za ovu godinu nije isplaćeno više od 21.000 kuna, ali i uz najavu tužbe stan joj ostaje

Prošlo je točno godinu dana otkako smo otkrili da mlada HDZ-ova načelnica općine Lovreć živi u obiteljskoj kući s bazenom, a porezni obveznici joj subvencioniraju stan u Zagrebu.

Radi se o Aniti Nosić, koja je kupila stan u Španskom površine 48 kvadrata, a kad se dodaju lođa i spremište, dolazi se do 57,4 četvornih metara. Ona se prijavila još 2017. za subvencije koje su namijenjene kako bi mladi ljudi imali krov nad glavom. Ali kako nam je sama tad potvrdila, ona je stan u Zagrebu kupila da ga ima kad dolazi poslovno u Zagreb. Sad joj je zadnja godina u kojoj je imala pravo na subvenciju. Država plaća pola rate kredita, a godišnje to iznosi 21.216 kuna.

- Godišnja subvencija za korisnicu Anitu Nosić nije uplaćena - odgovorili su nam iz državne Agencije za pravni promet nekretnina (APN). Godišnje subvencije se inače isplaćuju u siječnju za tekuću godinu. Anita Nosić tako neće dobiti zadnju godinu subvencija, ali čini se da će joj stan ostati. Jer u zadnjih godinu dana su APN i Ministarstvo graditeljstva, koje je promijenilo dva ministra, najavljivali da će ići protiv nje ovrhom i naplatom cijelog kredita, ali to nije učinjeno.

Naime, zakonska je obveza primatelja subvencije da se prijavi na stan koji je kupio. Nosić je to učinila samo na mjesec dana, a onda se opet prijavila u Lovreću. Zbog toga je izgubila mjesto načelnice, ali ne i stan niti je vratila subvencije.

Iz Ministarstva graditeljstva, neslužbeno doznajemo, planiraju tužbu protiv nje i zato nije isplaćena subvencija. Jer na kraju, ona nije živjela niti živi u stanu za koji smo joj plaćali subvenciju.

U APN-u su samo odgovorili da “predmet uz ovaj slučaj još nije okončan”. I napomenuli su da je izmijenjen zakon kako bi se ubuduće spriječile takve zlouporabe. Sad se korisnik subvencije mora prijaviti i biti prijavljen na nekretninu barem još dvije godine otkako subvencija istekne

Najčitaniji članci