Obavijesti

News

Komentari 3

Herman: Prgomet nije dobio priliku biti na listi za Nagradu Grada Zagreba jer je HDZ-ovac

Herman: Prgomet nije dobio priliku biti na listi za Nagradu Grada Zagreba jer je HDZ-ovac
1

Dragu Prgometa je za tu Nagradu predložio KBC Zagreb, bolnica nulte nacionalne kategorije, koju čini 27 predstojnika klinike koji čine stručno vijeće, a također su uvaženi stručnjaci vrlo različitih političkih orijentacija

VIDEO

Mislav Herman, potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a rekao je u srijedu da istaknuti liječnik Drago Prgomet s KBC-a Zagreb, nije dobio priliku biti na listi kandidata za Nagradu Grada Zagreba, zato što je član HDZ-a.

Dr. Prgometa je i bivši predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

- Ovogodišnji izbor Nagrade Grada Zagreba bit će obilježen jednom odlukom o nekandidiranju osobe za tu Nagradu. Jer kako drugačije objasniti odbijanje da prof. dr. Drago Prgomet bude na listi kandidata koja ide na sutrašnju sjednicu Gradske skupštine osim iz jednog jedinog razloga - zato što je član HDZ-a - izjavio je Herman na konferenciji za novinare Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a.

Zagreb: Herman zamijenio Prgometa na mjestu predsjednika zagrebačke Skupštine

'Podsjetio je da je Prgomet cijenjeni svjetski stručnjak za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata. Predstojnik je Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb već 15 godina, a koja je upravo prošle godine proslavila 100 godina od svoga osnutka. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, a do sada je operirao gotovo 10.000 bolesnika', naglasio je Herman.

Također, dr. Prgomet je dragovoljac Domovinskog rata, ranjavan prilikom spašavanja neprijateljskog vojnika. Autor je više od 200 znanstvenih radova, urednik osam knjiga,

- No, to sve, očigledno, u ovom slučaju u potpunosti je irelevantno zato što je Prgomet i istaknuti član HDZ-a - smatra Herman.

Plenki promijenio 25 ministara, u HDZ-u negoduju: 'Jedva smo našli ove ministre, nitko ne želi'
Plenki promijenio 25 ministara, u HDZ-u negoduju: 'Jedva smo našli ove ministre, nitko ne želi'

Podsjetio je da je Prgomet bio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, a kojoj je, ističe, sada onemogućeno da mu dodijeli Nagradu Grada Zagreba.

Najvažnije je, kaže Herman, da je Dragu Prgometa za tu Nagradu predložio KBC Zagreb, bolnica nulte nacionalne kategorije, koju čini 27 predstojnika klinike koji čine stručno vijeće, a među kojima su također uvaženi stručnjaci vrlo različitih političkih orijentacija.

- No, što to sve znači ovoj vladajućoj sekti koja ne zna razliku između prosvjeda i vlasti, kada oni sve mogu. Za razliku od mrskoga HDZ-ovca Drage Prgometa, gradonačelnik Tomašević ima briljantne dosege u dosadašnjem stručnome radu - ironično je komentirao potpredsjednik Gradske skupštine Herman.

Zagreb: Herman zamijenio Prgometa na mjestu predsjednika zagrebačke Skupštine

Zato je najavio da će na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici Klub HDZ-a i HSLS-a o toj točki glasovati suzdržano.

Herman je pozdravio odluku Visokog upravnog suda koji je donio privremenu obustavu primjene izmijenjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje.

- Dobro je što se stečena prava neće dirati i što je spašena vrtićka godina, jer bi nastupio potpuni kolaps kada bi djece iz te mjere imala pravo prvoupisa. Gradonačelnika Tomaševića je Visoki upravi sud vrlo vjerojatno spasio od kraja njegove vrlo kratke političke karijere - zaključio je Herman.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1