Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
80 komentara

Povjerenstvo odlučilo: Otvaraju predmete protiv Žalac i Marića

Prema medijskim napisima, automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njezini roditelji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
80 komentara

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je odlučilo otvoriti predmet o Gabrijeli Žalac i o Zdravku Mariću, kazala je Nataša Novaković, šefica Povjerenstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o pokretanju postupka u aferi Mercedes ministrice Žalac i u aferi sponzoriranih ulaznica na SP-u u Rusiji ministra Marića Reporterka: Željka Meštrović

Posted by 24sata Politiko on Monday, March 25, 2019

- Otvorit će se predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, razmotrit će se postoji li povezanost između osobnog odnosa dužnosnice Žalac i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika i u odnosu na nabavu gradskih autobusa Grada Splita, a i u odnosu na davanje na korištenje automobila marke Mercedes članovima uže obitelji dužnosnice. U predmetu ćemo utvrđivati je li došlo do eventualnog međusobnog pogodovanja-  rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istaknula je da je prerano govoriti koji će dokumenti trebati Povjerenstvu u slučaju ministrice, ali da će biti dosta dokumentacije.

Zagreb: Ministrica Žalac o Mercedesu koji je, kako tvrdi, od njenih roditelja POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA Žalac: Ne strahujem od odluke i ne vidim vlastitu odgovornost

- Što se tiče ministra financija, Zdravka Marića, Povjerenstvo će i protiv njega otvoriti postupak. Utvrđivat će se povezanost između osobnih odnosa dužnosnika Marića i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu poduzetnika, kao i u odnosu na putovanje dužnosnika u Rusiju, gdje će se utvrđivati tko je platio troškove ulaznice za utakmicu - rekla je Novaković.

Vezano uz osobni automobil marke Mercedes E klase, koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima, Povjerenstvo će razmotriti je li u tom slučaju povrijeđen Zakon o sprječavanju sukoba interesa ili načelo obnašanja javnih dužnosti.

TOMISLAV KLAUŠKI Evo kako na pijanoj kumi HDZ spašava svoj ugled (a i Žalac)

Prema medijskim napisima, automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njezini roditelji na temelju ugovora o najmu.

Povjerenstvo će razmotriti i slučaj ministra financija Zdravka Marića koji je s poduzetnikom Jollyjem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji. Marić tvrdi da je kartu za tu utakmicu platio sam, dok je Jolly izjavio da je kao sponzor Hrvatskog nogometnog saveza imao pravo na dvije karte.

Kada je riječ o gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, Povjerenstvo će pokrenuti provjeru njegove imovinske kartice, dijela koji se odnosi na plaću dužnosnika i korištenje automobila. 

Na upit novinara koje su obveze dužnosnika kada je riječ o najmu automobila, Novaković je kazala da su kod leasinga dužnosnici obavezno staviti to u imovinsku karticu, a ako je riječ o kratkoročnom najmu od mjesec dana, nisu obvezni.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message