News

Komentari 5

Holy, vidi, floridske dotepenke: Maskirale su se u bakice kako bi se cijepile protiv koronavirusa

Holy, vidi, floridske dotepenke: Maskirale su se u bakice kako bi se cijepile protiv koronavirusa

Jedna ima 44, a druga 34 godine. Išle su po svoju drugo dozu cjepiva. Nije poznato kako su uspjele dobiti prvu dozu i jesu li se pri tom koristile istom varkom

Dvije žene s Floride maskirale su se u bakice kako bi se cijepile protiv COVID-19, rekli su u četvrtak zdravstveni službenici.

- Njihov 'otkačeni izgled' uključivao je rukavice, naočale, kapuljaču... prilagodile su cijeli izgled, rekao je dr. Raul Pino, direktor Odjela za zdravstvo Floride u okrugu Orange.

Zaposlenici Kongresnog centra Orange County primijetili su kako su žene 'izgledale smiješno' i zaustavili ih prije nego što su napravili injekcije. Također se pojavio problem s osobnim iskaznicama i vozačkim dozvolama koje su dali, dodao je Pino.

Dolazile su po svoju drugu dozu cjepiva.

Nije poznato kako su uspjele dobiti prvu dozu i jesu li se koristile istom varkom.

Incident je predan lokalnim vlastima, a žene su dobile opomenu.  Jedna ima 44, a druga 34 godine. Na Floridi pravo na cjepivo imaju za sada smo starije osobe od 65 godine i zdravstveni radnici i osoblje.

Pino je rekao da je broj ljudi koji pokušavaju krivotvoriti svoj identitet da bi se cijepili 'veći nego što su očekivali'. Zbog toga je pojačano osiguranje na mjestima cijepljenja, piše New York Post.

A, u Hrvatskoj je bivša ministrica u Vladi Zorana Milanovića i bivša saborska zastupnica Mirela Holly one koji se grebu za cjepivo proglasila 'dotepencima', pogrdnim izrazom za došljake.

Svojim 'tvitom' o cijepljenju u Zagrebu i izjavom da su se 'I u Zagrebu cijepili razni dotepenci preko reda' izazvala je brojne reakcije.  Za Jutarnji list je objasnila I što je mislila tom izjavom. Rekla je da se referirala na one koji su iz drugih krajeva Hrvatske "potegnuli" u Zagreb da se cijepe preko reda. Poručila je kako su oni "jednako nemoralni" kao i Zagrepčani koji su se cijepili preko reda.

Najčitaniji članci