Horvatinčić nije u zatvoru nego na jutarnjoj kavici. Pitali smo ga kad će otići iza rešetaka | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 112

Horvatinčić nije u zatvoru nego na jutarnjoj kavici. Pitali smo ga kad će otići iza rešetaka

Horvatinčić nije u zatvoru nego na jutarnjoj kavici. Pitali smo ga kad će otići iza rešetaka
2

Tomo Horvatinčić još uvijek uživa u slobodi, navodno zbog zdravstvenih razloga. Osuđen je na kaznu zatvora još u ožujku, ali tko zna kad će završiti u Remetincu

VIDEO

Čovjek skrivi nesreću u kojoj umre dvoje ljudi. Čovjek bude osuđen na zatvor. Čovjek iza rešetaka izdržava svoju kaznu.

Ovakav bi bio logičan slijed događaja u normalnoj državi, s uređenim pravosuđem i dosljednošću u provođenju svojih zakona. S obzirom na to da ipak živimo u Hrvatskoj, posljednjih tjedana možemo gledati Tomu Horvatinčića kako ispija kavicu na zagrebačkoj špici, kako se ležerno šeta luksuznom šoping oazom u Frankfurtu, kako odsjeda u njemačkom hotelu s pet zvjezdica, kako plovi na jahti, kako uživa u koktelima na krmi iste te jahte i, naposljetku, kako neopterećeno čita novine u lokalnom kafiću.

Horvatinčić ne može u zatvor, ali može na jahtu i u fini hotel
Horvatinčić ne može u zatvor, ali može na jahtu i u fini hotel

Na kavici na suncu

Posljednja u nizu fotografija kojom naši čitatelji bilježe Horvatinčićeve putopise na slobodi snimljena je u Hoto vilama. Radi se o zatvorenom naselju u Strmecu koje je u vrijeme gradnje bilo zamišljeno kao ekskluzivan projekt u kojem će uživati klijentela dubljeg džepa. Situacija se odigrala nešto drukčije, ali to nije tema ove priče. Sada govorimo o Tomi Horvatinčiću koji novosti doznaje na jutarnjoj kavi umjesto posredstvom cimera u remetinečkoj ćeliji. Županijski zadarski sud mu je još u prosincu prošle godine potvrdio kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Na izvršavanje se morao javiti 30. ožujka, ali je nekoliko dana ranije, 12. ožujka, podnio molbu da mu se odgodi odlazak zbog zdravstvenih razloga.

Zatvorska bolnica navodno nema uvjeta za njegovo liječenje, a sudovi su zbog opasnosti od korone prestali slati osuđenike na izdržavanje kazne. Čuli smo se s osuđenim Horvatinčićem, a on nam je potvrdio da je pio kavu u Hoto vilama.

- Tamo se liječim i imam ured. Između ostalog, tamo idem na CT, tamo mi je sin i vlasnici smo te nekretnine - kaže nam Horvatinčić. 

"Mi smo legalisti"

Upitali smo ga izravno kad namjerava otići u zatvor i hoće li ispoštovati odluku suda u Zadru.

- Kad budem izliječen i zdrav, poštivat ću institucije, kao što smo uvijek poštivali. Mi smo se na svaku raspravu odazvali, nikad zbog mog zdravlja sjednica nije otkazana. Poštujemo to, kao što poštujemo Stožer i institucije vezane uz Covid 19. Ja se sada liječim i imam odgodu odsluženja, a kad dođe termin, odazvat ćemo se. Mi smo legalisti i nikakvih problema s tim nemamo - kaže nam legalist Horvatinčić. A od čega boluje, upitali smo.

- Liječio sam se ranije od raka kostiju, a sad imam rak želuca. Prije par mjeseci sam operiran u Heidelbegru i tamo su mi kontrole. Tada ste me i vidjeli jednom prilikom u Frankfurtu - ispričao nam je Tomo Horvatinčić.

Horvatinčić se šeće luksuznom šoping ulicom u Frankfurtu: 'Pa najbolje da me čipirate i pratite'
Horvatinčić se šeće luksuznom šoping ulicom u Frankfurtu: 'Pa najbolje da me čipirate i pratite'

U međuvremenu, dok ne ode na guljenje kazne, nabrojimo smrti koje je izazvao u cestovnom i pomorskom prometu. U 1980. usmrtio je Mandu Vučković autom na pješačkom prijelazu u Zagorskoj ulici u Zagrebu. Zatim, devet godina kasnije, na Aleji Bologne, usmrtio je pješakinju Nadu Petrović. Kod Primoštena u 2011., usmrtio je brodom talijanski bračni par Francesca i Marijelu Salpietro. Zbog ove posljednje dvije smrti, nakon brojnih pravnih peripetija, osuđen je na zatvor. Kad će tamo otići, ne znamo ni mi, a čini se, ni Horvatinčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 112

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...