News

Komentari 112

HRT: Bernardić odbio doći na sučeljavanje, nema debate

HRT: Bernardić odbio doći na sučeljavanje, nema debate

HRT kao razlog navodi činjenicu da je stožer Davora Bernardića odbio sučeljavanje u pretkampanji, te su zbog njegovog nedolaska morali otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja

HRT je u ponedjeljak ujutro objavio kako neće organizirati sučeljavanje šefova dviju najjačih političkih stranaka.

Ususret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak 16. lipnja u 20 sati, planirala sučeljavanje dvaju lidera najjačih političkih stranaka, te je još 4. lipnja uputila pisane pozive Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću za njihovo sučeljavanje u pretkampanji. Kao što je poznato, izborni stožer Andreja Plenkovića je potvrdio dolazak, a stožer Davora Bernardića je sučeljavanje u pretkampanji odbio. Stoga je HRT, zbog nedolaska jednog kandidata, primoran otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja 2020., navodi HRT u priopćenju.

Naime, Hrvatska radiotelevizija je bila svjesna da od 17. lipnja nastupaju Izborna pravila - prema kojima sučeljavanje lidera dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj na HRT-u neće biti moguće realizirati u pretkampanji. Upravo zbog toga, odnosno poštivanja Izbornih pravila u kampanji, HRT kao javni servis je uputio poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata, Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću, kako javnost ne bi bila zakinuta za ovakvu debatu, nastavljaju s HRT-a, te zaključuju da će u službenoj kampanji održati sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati – no tada  više nisu u mogućnosti sučeliti samo dva kandidata, Bernardića i Plenkovića - već će na sučeljavanje pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejtinga prelaze četiri posto.

Najčitaniji članci