News

Komentari 35

'Hrvoj Šipek je instrument HDZ-a u zataškavanju korupcije. Sad je jasno zašto je Plenković štiti'

'Hrvoj Šipek je instrument HDZ-a u zataškavanju korupcije. Sad je jasno zašto je Plenković štiti'

SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović u Saboru je govorila o pravosuđu i posljednjim aferama naglasivši kako su ravnateljica USKOK-a i glavna Državna odvjetnica marionete Plenkovića u zataškavanju korupcije

Ne prođe ni jedan dan, a da ne saznamo novu pikanteriju iz radionice glavne Državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek i "neovisnog i samostalnog DORH-a." Afera Softver, u kojoj je glavna protagonistica članica Predsjedništva HDZ-a Gabrijela Žalac, dobiva sasvim nove obrise i pretvara glavnu Državnu odvjetnicu u glavnog pomagača zataškavanja ove afere, poručila je sa saborske govornice SDP-ova Mirela Ahmetović podsjetivši na izjave ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić i glavne Državne odvjetnice Hrvoj Šipek oko istrage slučaja Žalac za koje se ispostavilo da nisu govorile istinu. 

- Glavna državna odvjetnica ovdje u Saboru kaže kako nije znala za istragu, pa je malo znala, ali nije vidjela spis, pa konačno novinari otkrivaju kako je u sve bila upućena na brifingu u DORH-u i to u lipnju 2020. - istaknula je i podsjetila kako je mjesec dana prije uhićena HDZ-ova Josipa Rimac pa bi još jedno uhićenje pred izbore, i to miljenice Andreja Plenkovića, ipak bio težak udar za HDZ. 

- Nakon svih događaja možemo opravdano sumnjati kako je glavna Državna odvjetnica upravo zbog toga stopirala istragu. Na sreću, Ured europskog javnog tužitelja nije na daljinski upravljač Andreja Plenkovića pa je ta istraga dovela i do uhićenja miljenice Žalac. Zlata Hrvoj Šipek nije instrument u borbi protiv kriminala nego instrument HDZ-a u nastojanju zataškavanja korupcije - poručila je SDP-ova zastupnica. 

Sada je jasnije zašto je Plenković prije izbora u Saboru Zlatu Hrvoj Šipek primio u Banske dvore, dodala je. 

- Očito da joj pobliže objasni  što se od nje očekuje. Našla se slučajno na ovom mjestu. Ona je samo telegrafistica u službi HDZ-ove okupacije zemlje - istaknula je dodavši kako je Hrvatska HDZ-ov ratni plijen i njihova zlatna koka te industrija korupcije. 

- Jasno je zašto Plenković toliko štiti Zlatu Hrvoj Šipek čak i onda kada se ispostavilo da ne zna ni prikriti svoj kriminalno loš rad. Zato jer Plenković štiti sebe. Jer ako padne ona, izgubit će sigurnu polugu koja će prikrivati kriminal u samom vrhu vlasti. Ovo je situacija u kojoj nepošteni štite nepoštene, umočeni umočene. Nema nevinih. Sad je samo pitanje na koji će način poteze vući Plenković, mastermind operacije zataškavanja korupcije - poručila je.
 

Najčitaniji članci