Obavijesti

News

Komentari 0

Humanitarna noćna utrka: Avioni i trčanje, bit će super!

Humanitarna noćna utrka: Avioni i trčanje, bit će super!
6

Tradicija ovakvih utrkaje duga. 24sata uvela su i Hrvatsku u taj klub. Na startu će biti 1173 trkača i svaki od njih morat će proći sigurnosne provjere...

VIDEO

Na uzletno-sletnoj stazi zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman” sutra u ponoć i 24 minute, među 1173 trkača trčat će i Domagoj Jug-Dujaković.

- Trčim utrke svaki vikend i vidio sam prijavnicu za utrku na internetu. Bilo mi je interesantno da se na zračnoj luci trči, pa sam si rekao, hajmo otrčati pet kilometara za dobrotvorne svrhe - objašnjava nam Domagoj.

Koliko utrka interesira građane različitih zanimanja, dokazuje i činjenica da je jedan zaposlenik izašao s posla samo kako bi šefovima u banci pokupio majice i redne brojeve pod kojima će trčati na utrci.

- Zamolili su me da im pokupim pakete, na utrku idu jer im se sviđa svrha - otkiva nam jedan zaposlenik.

Ana Ježovita smatra kako je utrka pravi pogodak jer spaja sport i neobičnu lokaciju, na kojoj ne možeš svaki dan trčati.

- Obožavam avione i trčanje, bolje od ovog nije moglo - objašnjava nam.

Supružnici Tačković stigli su iz Osijeka samo kako bi mogli sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. Jučer su uzeli startne brojeve.

- Prošli tjedan smo trčali u Puli, prije dva tjedna u Sarajevu... Trčanje nam je ispušni ventil svaki vikend - kaže Antonio, koji je glavni motivator supruzi Dijani.

- Počela sam se baviti trčanjem uz supruga, svaki vikend idem nekamo i dosad sam najviše istrčala od 10 do 12 kilometara, pa mi ovo neće biti problem. Istrčat ćemo bez problema - istaknula je gospođa Tačković.

Spektakularna noćna utrka 00:24 RUN trčat će se s humanitarnim ciljem za pomoć malim onkološkim pacijentima. Naime, sva sredstva od kotizacija, kao i dobrovoljne donacije, organizator utrke, 24sata, u suradnji s MZLZ-om, donirat će Zakladi dječja onkologija Rebro za gradnju novog odjela dječje onkologije. Dosad je tijekom akcije prikupljeno oko 150.000 kuna.

S obzirom na to da se trči na štićenom prostoru, prvi put u Hrvatskoj na aerodromskoj pisti svaki od 1173 trkača morat će proći i sigurnosne provjere do dolaska na start. Utrka je koncipirana tako da natjecatelji u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara. Trčat će okruženi civilnim zrakoplovima i spektakularnim MiG-om, a svaki njihov korak na reflektorima osvijetljenoj stazi pratit će iz zraka helikopter MUP-a. Prije početka utrke bit će i spektakularan vatromet, a 300 metara prije prolaska kroz cilj trkače očekuje i Vodeni pozdrav vatrogasaca.

Trkačke utrke na pistama zračnih luka imaju dugu tradiciju u svijetu. Počelo je prije 40 godina u Sjedinjenim Državama, a desetljeće kasnije pridružili su se i europski aerodromi. Utrka na Zračnoj luci “Franjo Tuđman” prva je u Hrvatskoj. Staza je gotovo savršena za postizanje osobnih rekorda natjecatelja, a za one malo manje ambiciozne nije ni pretjerano zahtjevna.

Ukoliko i ne trčite, pozivamo vas da podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu.’

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. 

Sve informacije pratite i dalje na službenoj stranici utrke www.0024run.hr ili putem Facebooka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.