Tomašević: 'Idemo u novu izmjenu odluke o roditeljima odgojiteljima' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

'Idemo u novu izmjenu odluke o roditeljima odgojiteljima'

'Idemo u novu izmjenu odluke o roditeljima odgojiteljima'

Tomašević je rekao da u Gradsku upravu još nije stigla odluka Visokog upravnog suda, pa su dosad vidjeli samo izricanje odluke, odnosno najbitnije argumente

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da čekaju detaljno obrazloženje Visokog upravnog suda, koji je ukinuo izmjene odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, te najavio da nakon toga idu u novu izmjenu odluke.

Tomašević je rekao da u Gradsku upravu još nije stigla odluka Visokog upravnog suda, pa su dosad vidjeli samo izricanje odluke, odnosno najbitnije argumente.

"Najbitniji argumenti su da Grad Zagreb ima pravo promijeniti odluku vezanu za roditelje odgojitelje", istaknuo je Tomašević u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana, gdje su završeni radovi na energetskoj obnovi.

Sanja Barić: Mjera roditelj-odgojitelj se može ukinuti
Sanja Barić: Mjera roditelj-odgojitelj se može ukinuti

"Ta izmjena odluke nema nedopuštenu retroaktivnost, to nisu stečena prava već privilegije, shodno tome ih možemo smanjivati, no sudu je problematično vrijeme prilagodbe od četiri i pol mjeseca. Ne postoji nikakav presedan koliko bi trebao trajati period prilagodbe, zato čekamo detaljno obrazloženje suda, nakon čega ćemo ići u novu izmjenu odluke", poručio je Tomašević.

Gradonačelnik je ustvrdio da se "popravlja situacija s odvozom otpada" u Zagrebu pa se sada 95 posto odvozi bez ikakvog kašnjenja, a kasni pet posto odvoza, odnosno ruta.

"Nema preskakanja, nema neizvršavanja usluge, samo pet posto ruta ima kašnjenje, a i to će se unaprijediti u najskorije vrijeme", poručio je.

Osnova će se poduzeće Sunčani krovovi grada Zagreba

Tomašević je sudjelovao na završnim konferencijama za medije u povodu završetka radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Frana Krste Frankopana te završetka radova na energetskoj obnovi zgrade Doma za starije osobe "Peščenica".

Istaknuo da su to projekti koji Zagreb uvode u 21. stoljeće i najavio da će ih ne samo nastaviti, nego i povećati.

Na idućoj sjednici Gradske skupštine naći će se točka o osnivanju poduzeća Sunčani krovovi grada Zagreba, koje će investirati u javne zgrade u vlasništvu Grada i gradskih poduzeća, kako bi se na svima postavili solarni krovovi.

Tomašević: 'Razočarani smo odlukom suda o mjeri roditelj odgojitelj, no mi ćemo ustrajati'
Tomašević: 'Razočarani smo odlukom suda o mjeri roditelj odgojitelj, no mi ćemo ustrajati'

Vrijednost projekta energetske obnove zgrade Osnovne škole Frana Krste Frankopana, koja je izgrađena 1952., iznosi gotovo 12 milijuna kuna, a od toga bespovratna sredstva EU-a su oko 5,2 milijuna kuna. Na krovu škole je i solarna elektrana od 40-ak kilovata.

Vrijednost projekta energetske obnove Doma za starije osobe "Peščenica" je oko 21,5 milijuna kuna, a od toga su bespovratna sredstva EU oko 10,8 milijuna kuna.

Tomašević je najavio da će se na krovu tog doma, kao i na drugim domovima za starije postaviti solarne ćelije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...