News

Komentari 293

Inspektorat zapečatio teretanu, vlasniku kazna od 30.000 kuna

Inspektorat zapečatio teretanu, vlasniku kazna od 30.000 kuna

Vjerujem da će ga danas pustiti da se brani sa slobode. Nakon što je prostor zapečaćen otpala je pravna osnova za istražni zatvor s obzirom na to da ne može ponoviti djelo, kaže odvjetnik vlasnika teretane

Iz državnog inspektorata potvrdili su nam da su nakon inspekcijskog nadzora zapečatili teretanu u Zagrebu koju je vlasnik Andrija Klarić jučer iz protesta otvorio na Trešnjevci, suprotno odredbama Stožera.

Pogledajte video: Privđenje Andrije Klarića

 

Rad teretane obustavljen je do opoziva odluke Stožera civilne zaštite.

N1 piše kako je Civilna zaštita vlasnika teretane kaznila s 30 tisuća kuna, 10 tisuća kuna dobio je kao pravna osoba, a 20 kao odgovorna osoba u pravnoj osobi. 

Odvjetnik: Vjerujem da će ga danas pustiti

Vlasnik teretane Andrija Klarić čeka ispitivanje u Tužiteljstvu. Njegov odvjetnik Gordan Marović ne očekuje da će to biti prije 16 sati. Na policijskom ispitivanju se kaže, aktivno branio i ne osjeća se krivim.

Podsjetimo, Klarića se tereti za kazneno djelo širenja i prenošenje zarazne bolesti, za što je popisana kazna do dvije godine zatvora. Odvjetnik Marović očekuje da bi njegov klijent danas, nakon ispitivanja u Tužiteljstvu, mogao biti pušten da se brani sa slobode.

- Vjerujem da će ga danas pustiti da se brani sa slobode. Nakon što je prostor zapečaćen otpala je pravna osnova za istražni zatvor s obzirom na to da ne može ponoviti djelo - kazao je odvjetnik Marović. 

'Živjeli smo od minimalca, više ne možemo'

Andrej Klarić iz Zagreba u ponedjeljak je otvorio teretanu. Ni sat vremena nakon otvaranja u teretanu je ušla policija. Priveli su ga i prijeti mu do dvije godine zatvora. Vlasnik teretane kaže nam da je otvorio jer više nije imao što izgubiti.

- Od prvog dana kada su se zatvorili objekti sam bio protiv njihova zatvaranja jer smatram da su tada već postojeće mjere bile više nego primjerene. Više im ništa ne vjerujem. Ako me prevariš jednom, to znači da si ti kriv, a ako me prevariš dva puta, e onda sam ja kriv. Strpjeli smo se i mjesece živjeli od minimalca. Više to ne možemo - rekao nam je Andrej Klarić.

Njegovi prijatelji i oni koji ga podržavaju još su jučer najavili da će skupljati novac za eventualnu kaznu.

Najčitaniji članci