Obavijesti

News

Komentari 1

Iskoristite vikend i prijavite zdrave recepte, najbolje očekuje finale u Rougemarin parku!

Iskoristite vikend i prijavite zdrave recepte, najbolje očekuje finale u Rougemarin parku!

U tijeku je natječaj za koji je dovoljno da pošaljete recept omiljenog jela sa zdravim namirnicama. Prijave traju do 12. rujna, a finalisti će svoje vještine prezentirati na završnom eventu u Rougemarin parku

VIDEO

Važno je jesti zdravo 

Projektom "Budi chef škole", koji organiziraju 24sata, želimo istaknuti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. Nije tajna da djeca preferiraju jela koja nisu primarno zdrava nego fina, no upravo tu uskaču maštovite kuharice iz školskih kuhinja i vještom pripremom zanimljivih recepata djeci nude zdrave namirnice u drugačijem ruhu. Kako bi i školarci mogli kreirati jelo koje će biti u školskome meniju, novi projekt 24sata, "Budi chef škole", namijenjen je djeci u osnovnim školama. U projekt uključujemo đake, koji osmišljavaju zdrave i ukusne školske obroke, te stručnjake za prehranu kako bismo bili sigurni da su odabrani recepti nutricionistički uravnoteženi. Djeci se tako omogućuje i maksimalna kreativnost u pripremi jela koja bi željeli imati za ručak u školskoj kuhinji. 

Group,Of,Classmates,Having,Lunch,During,Break,With,Focus,On

OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba partner je projekta, a na njezinu će se meniju poslije naći pobjedničko jelo. Na natječaj se mogu prijaviti sva djeca osnovnih škola, a i svaka škola može recept pobjednika poslije uvrstiti u svoj meni neovisno o tome je li finalist iz njihove škole. Finaliste bira tročlani žiri u sastavu:  Marija Luković, ravnateljica OŠ Gustava Krkleca, nutricionistica Sandra Krstev Barać te chef restorana Rougemarin Marin Medak, koji nam je u razgovoru otkrio koja su mu jela bila omiljena u djetinjstvu. 

- Moje se djetinjstvo odvijalo na selu, pa su samim time stvari bile mnogo drugačije u odnosu na djecu koja su odrastala u gradovima. Omiljeni ručkovi bile su gradele, koje su se radile barem nekoliko puta tjedno, a ja sam već kao mali sudjelovao u loženju vatre. Drugi omiljeni ručak bio je peka, tj. sačura, kako se kod nas zove, i naravno da sam i tu sudjelovao u pripremi - ispričao je Medak.

Danas sve više mladih odlučuje baviti se kulinarstvom, a Marin Medak smatra da je na to uvelike utjecala činjenica da su već od malih nogu djeca informirana o tome koliko je važno hraniti se zdravo i upravo u toj dobi, ističe on, djeci se stvara ljubav prema kulinarstvu kroz kuhanje s roditeljima.

- Chefovi su danas općenito vrlo popularni jer su kreativni i medijski popraćeni, pa je sigurno i to jedan od razloga zbog kojih se sve više mladih odlučuje za kulinarstvo. Dobar chef, osim što treba znati spremiti ukusnu hranu, mora imati prije svega jaku strast prema tom poslu jer ga to možete raditi samo ako ste istinski zaljubljeni u kuhanje. Biti chef restorana iznimno je stresan posao i velik je pritisak na vama konstantno. Kreativnost i inovativnost drugi su najvažniji elementi potrebni za uspjeh, a zadnji, ali možda i najvažniji, jest uporan rad, koji graniči s tvrdoglavo nedokazanim radoholičarstvom - objasnio je Medak, koji je upravo takvim pristupom uspio, sa svojim timom, restorane Rougemarin dovesti na razinu jakog brenda - sinonima za kvalitetu, ali i uspješan biznis.

- Rougemarin je plod godina upornog rada i nebrojeno mnogo dizanja s poda i koljena dok smo svi zajedno padali i opet se dizali te nastavljali s vjerom da će biti bolje bez osvrtanja i gledanja na neuspjehe koji su nam se dogodili. Stalne inovacije i prisutnost u medijima također su nam mnogo pomogli. Važan element za uspjeh je prenijeti svoju viziju na ostale kolege kako bi se pretvorili u misiju u koju će svi slijepo vjerovati - istaknuo je Medak te pozvao svu djecu u osnovnim školama da prijave svoje recepte, a za inspiraciju neka svakako pogledaju maminu ili bakinu kuharicu te odaberu recept koji žele spraviti - zaključio je Medak, koji potiče školarce da prijave svoje recepte.

Za prijavu na natječaj "Budi chef škole" potrebno je da dijete svoje omiljeno jelo osmisli i pošalje u formatu snimljenog videa cijelog procesa pripreme i spravljanja obroka ili fotografije uz popratni tekst s receptom. Rok za slanje recepata je 12. rujna, a finalisti će svoje kulinarsko umijeće predstaviti na sjajnom završnom eventu u popularnom zagrebačkom parku Rougemarin 18. rujna. Finalistima će u spravljanju jela pomagati, uz Marina Medaka, poznati chef Mario Mihelj, a o pobjedničkom jelu odlučit će žiri sastavljen od učenika Osnovne škole Gustava Krkleca. 

- Projekt 'Budi chef škole' s veseljem su i motivacijom prihvatili i roditelji i djeca s obzirom na natjecateljski duh, kao i zbog novih izazova i ideja u izradi obroka - dodala je i ravnateljica Marija Luković.

Sve posjetitelje partyja u Rougemarinu očekuju bogat program, super zabava, kušanje jela i cooking show, a detalje natječaja i pravila prijave možete proučiti ovdje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk