Obavijesti

News

Komentari 172

Isplivale kumine mračne tajne: Dvaput pijana skrivila nesreće

Isplivale kumine mračne tajne: Dvaput pijana skrivila nesreće
2

Jedina politička težina Marijane Obradović je njeno kumstvo s ministricom, kaže nam to jedan lokalni HDZ-ovac iz Požeško-slavonske županije

VIDEO

I zato su joj ovdje u Požegi u HDZ-u dali i posao, da im otvara vrata i da se ima veza prema Žalac. Nažalost, tako to funkcionira, tvrdi isti HDZ-ovac.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:19

Marijana Obradović (41) je bila široj javnosti nepoznata HDZ-ovka. Da joj ministrica Gabrijela Žalac nije bila kuma na krštenju petog djeteta dan nakon što je automobilom udarila djevojčicu u Vinkovcima, ne bi se ni rasplelo nevjerojatno klupko skandala oko nje. Potvrđeno nam je da je Obradović izašla iz HDZ-a nakon što joj je predsjednik Požeško-slavonskog HDZ-a Željko Glavić poručio da je naštetila ugledu stranke prometnom nesrećom u alkoholiziranom stanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Smatrali smo to lošim za stranku, a njen bijeg s mjesta nesreće neciviliziranim postupkom - kaže nam Glavić.

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'
HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'

Gabrijela i Marijana su se upoznale tijekom studiranja u Osijeku gdje su bile i cimerice. Marijana danas živi u Radnovcu nedaleko od Požege, ministrica u Vinkovcima i Zagrebu. Ali prijateljstvo iz studentskih dana su njegovale cijelo vrijeme, a sve je završilo i kumskom vezom.

U nedjelju, 10. ožujka, dan nakon nesreće, Žalac je bila na svečanosti krštenja, a fotografije je objavila lokalna župa općine Jakšić.

Premijer Andrej Plenković odbio je ostavku Žalac zbog nevažeće vozačke i nesreće. Ali njena kuma je u samo dvije godine imala dvije automobilske nesreće koje je skrivila vožnjom u alkoholiziranom stanju i zasad nije snosila nikakve ozbiljnije posljedice. Iako je pred Novu godinu umalo usmrtila pješakinju.

Na mjestu događaja otpala joj je registarska pločica što je pomoglo policiji da uđe u trag odbjegloj vozačici. S obzirom da su policajci imali informaciju da je pješakinja teško ozlijeđena prvo su rekli da će vozačicu kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, no nakon što su ozljede naknadno kvalificirane kao lakše, protiv nje su podnijeli samo prekršajne prijave. Pod pritiskom javnosti, koje je zahtijevalo odgovore, odvjetništvo je zatražilo policiju da stane s prekršajnim postupkom dok ne utvrde ima li elemenata kaznenog djela.

Plenki: Žalac radi svoj posao, a špekulacije neću ni komentirati
Plenki: Žalac radi svoj posao, a špekulacije neću ni komentirati

Portal Telegram je također dobio i potvrdu iz Požege, koju vodi HDZ-ov Darko Puljašić, da je Obradović u rujnu 2017. dobila i posao na jednom socijalnom projektu financiranom sredstvima EU. I to tek par dana nakon što je ministrica poručila da bi mogla biti korisna.

Obradović je inače prije 12 godina bila u HSP-u, a onda je ušla u HDZ i to tek prije par godina. No, na listi HDZ-a za županijsku skupštinu je završila na 24. mjestu. Ušlo je 22 HDZ-ovaca, a nju je dijelio koji postotak glasova.

Sa suprugom Marinkom i petero djece, Obradović živi u obiteljskoj kući u Radnovcu. Ono ima svega 60-tak obiteljskih kuća s mahom mlađim stanovništvom. Uglavnom svi sve poznaju; neki su u srodstvu, neki u svađi no, ako u selo dođe stranac koji se raspituje o nekome od njih, nitko neće znati apsolutno ništa. Škrti na riječima su bili i Obradović.

Potpis majke Gabrijele Žalac je ovjeren tek nakon mjesec i pol
Potpis majke Gabrijele Žalac je ovjeren tek nakon mjesec i pol

- Marijanu znam još dok je bila mala. Odrasla je u našem selu u koje je došla s mamom i bratom nakon što su joj se roditelji rastali. Živjeli su na stanu, a onda su mama i brat sagradili kuću u Kolodvorskoj ulici - kaže nam jedna starija susjeda obitelji.

Ona hvali i njenog supruga Marinka za kojeg kaže da je dobar i vrijedan dečko te da je on politički aktivniji kao HSP-ovac.

- Njegovi su dugo radili u Njemačkoj pa su imali novca napraviti sinu kuću. O Mirjani i obitelji se nije moglo ništa ružno reći dok se nije dogodila ta prometna nesreća - poručuje.

Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost
Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost

Obradovići u selu imaju lijepu veliku kući, stilski izrađene ograde na ulazu. Sve je bilo otvoreno za ulazak u njihov dvor u kojemu je parkiran i traktor i razni poljoprivredni priključni uređaji no, nikoga nismo našli kod kuće. I ona i njen suprug sve ove dane ne žele razgovarati s novinarima.

Susjedi također ističu da i nisu znali da je toliko dobra sa Žalac i da su ministricu vidjeli tek na krštenju. Kažu i da je ranije radila u firmi Color na visokoj poziciji i puno putovala.

- Ne znam što joj je trebalo sjesti pijanoj u auto -zaključuje sumještanin.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1