Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Isplivale kumine mračne tajne: Dvaput pijana skrivila nesreće

Jedina politička težina Marijane Obradović je njeno kumstvo s ministricom, kaže nam to jedan lokalni HDZ-ovac iz Požeško-slavonske županije

Foto: 24sata/Požega.eu
172 komentara

I zato su joj ovdje u Požegi u HDZ-u dali i posao, da im otvara vrata i da se ima veza prema Žalac. Nažalost, tako to funkcionira, tvrdi isti HDZ-ovac.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Marijana Obradović (41) je bila široj javnosti nepoznata HDZ-ovka. Da joj ministrica Gabrijela Žalac nije bila kuma na krštenju petog djeteta dan nakon što je automobilom udarila djevojčicu u Vinkovcima, ne bi se ni rasplelo nevjerojatno klupko skandala oko nje. Potvrđeno nam je da je Obradović izašla iz HDZ-a nakon što joj je predsjednik Požeško-slavonskog HDZ-a Željko Glavić poručio da je naštetila ugledu stranke prometnom nesrećom u alkoholiziranom stanju.

- Smatrali smo to lošim za stranku, a njen bijeg s mjesta nesreće neciviliziranim postupkom - kaže nam Glavić.

PIJANA IZAZVALA NESREĆU HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'

Gabrijela i Marijana su se upoznale tijekom studiranja u Osijeku gdje su bile i cimerice. Marijana danas živi u Radnovcu nedaleko od Požege, ministrica u Vinkovcima i Zagrebu. Ali prijateljstvo iz studentskih dana su njegovale cijelo vrijeme, a sve je završilo i kumskom vezom.

U nedjelju, 10. ožujka, dan nakon nesreće, Žalac je bila na svečanosti krštenja, a fotografije je objavila lokalna župa općine Jakšić.

Premijer Andrej Plenković odbio je ostavku Žalac zbog nevažeće vozačke i nesreće. Ali njena kuma je u samo dvije godine imala dvije automobilske nesreće koje je skrivila vožnjom u alkoholiziranom stanju i zasad nije snosila nikakve ozbiljnije posljedice. Iako je pred Novu godinu umalo usmrtila pješakinju.

Na mjestu događaja otpala joj je registarska pločica što je pomoglo policiji da uđe u trag odbjegloj vozačici. S obzirom da su policajci imali informaciju da je pješakinja teško ozlijeđena prvo su rekli da će vozačicu kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, no nakon što su ozljede naknadno kvalificirane kao lakše, protiv nje su podnijeli samo prekršajne prijave. Pod pritiskom javnosti, koje je zahtijevalo odgovore, odvjetništvo je zatražilo policiju da stane s prekršajnim postupkom dok ne utvrde ima li elemenata kaznenog djela.

"ČULI SMO SE I SVE RIJEŠILI" Plenki: Žalac radi svoj posao, a špekulacije neću ni komentirati

Portal Telegram je također dobio i potvrdu iz Požege, koju vodi HDZ-ov Darko Puljašić, da je Obradović u rujnu 2017. dobila i posao na jednom socijalnom projektu financiranom sredstvima EU. I to tek par dana nakon što je ministrica poručila da bi mogla biti korisna.

Obradović je inače prije 12 godina bila u HSP-u, a onda je ušla u HDZ i to tek prije par godina. No, na listi HDZ-a za županijsku skupštinu je završila na 24. mjestu. Ušlo je 22 HDZ-ovaca, a nju je dijelio koji postotak glasova.

Sa suprugom Marinkom i petero djece, Obradović živi u obiteljskoj kući u Radnovcu. Ono ima svega 60-tak obiteljskih kuća s mahom mlađim stanovništvom. Uglavnom svi sve poznaju; neki su u srodstvu, neki u svađi no, ako u selo dođe stranac koji se raspituje o nekome od njih, nitko neće znati apsolutno ništa. Škrti na riječima su bili i Obradović.

AFERA MERCEDES Potpis majke Gabrijele Žalac je ovjeren tek nakon mjesec i pol

- Marijanu znam još dok je bila mala. Odrasla je u našem selu u koje je došla s mamom i bratom nakon što su joj se roditelji rastali. Živjeli su na stanu, a onda su mama i brat sagradili kuću u Kolodvorskoj ulici - kaže nam jedna starija susjeda obitelji.

Ona hvali i njenog supruga Marinka za kojeg kaže da je dobar i vrijedan dečko te da je on politički aktivniji kao HSP-ovac.

- Njegovi su dugo radili u Njemačkoj pa su imali novca napraviti sinu kuću. O Mirjani i obitelji se nije moglo ništa ružno reći dok se nije dogodila ta prometna nesreća - poručuje.

MILJENICA PREMIJERA Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost

Obradovići u selu imaju lijepu veliku kući, stilski izrađene ograde na ulazu. Sve je bilo otvoreno za ulazak u njihov dvor u kojemu je parkiran i traktor i razni poljoprivredni priključni uređaji no, nikoga nismo našli kod kuće. I ona i njen suprug sve ove dane ne žele razgovarati s novinarima.

Susjedi također ističu da i nisu znali da je toliko dobra sa Žalac i da su ministricu vidjeli tek na krštenju. Kažu i da je ranije radila u firmi Color na visokoj poziciji i puno putovala.

- Ne znam što joj je trebalo sjesti pijanoj u auto -zaključuje sumještanin.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message