News

Komentari 53

Istražitelji PNUSKOK-a jutros su došli u upravu Požege: Razlog afera s namještanjem poslova

Istražitelji PNUSKOK-a jutros su došli u upravu Požege: Razlog afera s namještanjem poslova

Gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik nisu uhićeni. Istražitelji su nastavili kriminalističko istraživanje. Puljašić je nakon afere koju smo objavili dao ostavku u Saboru, a HDZ mu je raspustio organizaciju

Kako nam je neslužbeno potvrđeno od više sugovornika iz Požege, istražitelji PNUSKOK-a su jutros došli u gradsku upravu Požege sa sedam automobila osječkih i zagrebačkih tablica. Naši sugovornici tvrde da su došli po određenu dokumentaciju. Neslužbeno smo dobili potvrdu i iz policijskih krugova da se radi o redovnom kriminalističkom istraživanju. Nije bilo uhićenja. 

Prošli tjedan smo objavili sadržaj tajnih snimki koje je napravio Josip Vitez, direktor poduzeća Komunalac. Na njima se odvojeno čuju HDZ-ov gradonačelnik Darko Puljašić i HDZ-ov dogradonačelnik Mario Pilon kako nagovaraju Viteza da na natječaju pozove samo određenih sedam tvrtki a kasnije je popis nadopunjen još jednom. Još u travnju su inkriminirajući snimci predani USKOK-u.

Neposlušni direktor koji nije pristao na namještanje i uštedio je tako preko pola milijuna kuna je u međuvremenu smijenjen. Puljašić je nakon ove afere podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

Jučer je raspušten i gradski odbor HDZ-a kojem je bio na čelu, a danas su Puljašić i Pilon podnijeli ostavke i na funkcije u županijskom HDZ-u. Puljašić neće imati potporu stranke za novi mandat.

Aferu smo otkrili javnosti netom prije serije tekstova o nekretninama Ive Žinića, HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana. I on je nakon toga podnio ostavku na čelu županijskog HDZ-a, a organizacija će biti raspuštena.

I Puljašić i Žinić ostaju gradonačelnik, odnosno župan do izbora u svibnju. 

Najčitaniji članci