News

Komentari 192

Iz Ministarstva zdravstva kažu da su ove dvije tvrtke radile na CijepiSe. One kažu: Nismo!

Iz Ministarstva zdravstva kažu da su ove dvije tvrtke radile na CijepiSe. One kažu: Nismo!

Četiri i pol milijuna kuna utrošeno je u izradu platforme CijepiSe. Ministarstvo zdravstva dematiralo je navode o pogodovanju. Sad su se oglasile tvrtke koje je navelo Ministarstvo...

Nakon što je Ministarstvo objavilo da su tvrtke Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspis angažirane na radu komponenti platforme CijepiSe kroz postojeće ugovore, oglasili su se iz tih tvrtki.

- IN2 je dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju CEZIH-a zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina. Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti Covid-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno - naveli su.

- Ericsson Nikola Tesla d.d. nije sudjelovao u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice. Ericsson Nikola Tesla d.d. trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora. Stoga ne postoji, niti je postojala, zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle d.d. u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr. Svi detaljni podaci vezani uz aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno su dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle. Kao i dosad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz našeg Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavamo uredno i u zadanim rokovima. Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno i netočno bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla d.d. i web stranice cijepise.zdravlje.hr - poručili su u priopćenju.

- Slijedom niza medijskih objava o netransparentnosti i pogodovanju određenim dobavljačima koji su angažirani u izradi platforme CijepiSe, Ministarstvo zdravstva upućuje demanti kojim odbacuje sve tendenciozne napise o istom. Tvrtke Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspis angažirane su kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave. Komponente platforme CijepiSe su naručene iz stavke adaptivnih sati u sklopu postojećih ugovora - priopćilo je Ministarstvo ranije.

Naveli su i da je vrijednost projekta ''na razini procijene od 4,467.515.63 kuna s uključenim PDV-om''. Ministar Vili Beroš na presici Nacionalnog stožera ponavljao je da je sve transparentno i da se ništa ne krije, te da on ne zna koliko je plaćena izrada platforme.

Najčitaniji članci