Obavijesti

News

Komentari 76

Vlasnica stana: Htjela sam ga ugasiti sama, nisam uspjela...

Vlasnica stana: Htjela sam ga ugasiti sama, nisam uspjela...
37

Požar je počeo u kuhinji i zbog 'šuplje fasade' brzo se počeo širiti sa vanjske strane prema stanu pored i stanovima ispod. Na sreću zahvatio je samo prozore i roleta, rekli su nam iz JVP Zagreb

VIDEO

Požar je počeo u kuhinji, bilo je strašno. Pokušala sam sama ugasiti požar, ali nisam uspjela i odmah sam izašla kako bi nazvala vatrogasce, rekla nam je vlasnica u čijem je stanu u utorak navečer buknuo požar. 

Policija je o požaru dobila dojavu u 20.40 sati u stanu na četvrtom katu u Ulici Jakova Gotovca 7 u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Požar u Zagrebu 01:38

Na teren je izašlo 25 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, policijski službenici iz tri najbliže policijske postaje i jedna grupa Interventne policije. 

- Odjednom sam čula vrisak i izašla sam van iz stana, ispred sebe sam vidjela otvorena vrata od susjede i vatru. Uzela sam protupožarni aparat i pokušala ugasiti požar, ali prebrzo se širio - rekla nam je susjeda iz stana preko puta mjesta događaja. 

Vatrogasci su gasili požar pola sata i uspjeli su ga na vrijeme ugasiti dok se nije proširio na ostale stanove. 

Vatrogasci i dalje na požarištu: 'Susjeda je vrištala, u šoku je'
Vatrogasci i dalje na požarištu: 'Susjeda je vrištala, u šoku je'

- Požar je počeo u kuhinji i zbog 'šuplje fasade' brzo se počeo širiti sa vanjske strane prema stanu pored i stanovima ispod. Na sreću zahvatio je samo prozore i rolete. Stanari su evakuirani na vrijeme i nitko nije ozlijeđen - rekao nam je Siniša Jembrih, glavni vatrogasni zapovjednik iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. 

Požar su gasili i osiguravali do 23 sata u noći, a vatrogasci su proveli cijelu noć na mjestu događaja radi sigurnosti i čišćenja. 

Policija je zamolila vlasnike da budu ispred zgrade danas poslijepodne kako bi sa vatrogascima i forenzičarima prošli po stanovima i zapisali izvještaj.

Neki od stanara su jučer bili u kafiću i čekali da se požar ugasi, a neki nisu bili svjesni što se događa dok ih prijatelji i rodbina nisu nazvali i dok ih netko nije izvukao van iz stana. Nakon požara su neki od stanara i prenoćili tamo jer požar nije došao do njih.

'Neobično je da se širio na stanove dolje' 

- Ne znamo još što je uzrok požara, to treba utvrditi policija. Ali sigurno je da se tako brzo proširio zbog načina gradnje. Tako se više ne gradi. Prvi katovi su obloženi ciglom, a na zadnjima je šindra i drvena konstrukcija. Između betona i te drvene konstrukcije je razmak i zato se požar brzo proširio. Stvorio se u tom prostoru svojevrsni dimnjak. Jako je neobično da se širio na stanove prema dolje – kaže nam Pavle Kalinić, pročelnik za Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Zagreba o požaru koji je sinoć planuo u Gotovčevoj ulici u Zagrebu.

Danas se gradi drugim materijalom i izolacijom koja je vatrootporna, ističe. Kalinić nam kaže i da je požar zahvatio četiri stana, ne osam kako su bile prve informacije. Dva na četvrtom katu su jako izgorjela, dok su dva ispod njih nešto manje, ali i dalje značajno izgorjela.

Kalinić također kaže da nitko od evakuiranih stanara nije prihvatio smještaj koji su ponudili u ime Zagreba.

- Mi smo bili na mjestu događaja i odmah ponudili smještaj, no svi su rekli da će se smjestiti kod prijatelja. Gospođi koja se nagutala dima je Hitna pomoć odmah pružila pomoć i nisu je vozili u bolnicu. Niti ona nije prihvatila ponudu za smještaj – zaključuje Kalinić.

Veliki požar zahvatio je osam stanova, evakuirali sve stanare
Veliki požar zahvatio je osam stanova, evakuirali sve stanare

Trenutno je u procesu čišćenje fasade koje se zapalilo kako ostaci ne bi padali ispred zgrade i ozlijedili prolaznike. 

Stanari su u šoku, ulaz u zgradu im je bio zabranjen dok sve nije bilo osigurano. No, vlasnici s prvog i drugog kata su već u zgradi jer je kod njih samo poplavljeno zbog gašenja požara. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu