Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Izmasakrirao je bivšu: Suđenje Komšiću započet će 1. veljače

'Divljački napad koji je za žrtvu trajao cijelu vječmnost': Sutkinja Županijskog suda odlučila je da će suđenje, iako je David Komšić mlađi punoljetnik, biti otvoreno za javnost...

Foto: PIXSELL
52 komentara

Suđenje Davidu Komšiću (20), optuženom za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18) počet će 1. veljače 2018. godine, odlučila je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Sanja Mazalin. Iako je Komšić mlađi punoljetnik, suđenje neće biti zatvoreno za javnost. 

Podsjetimo, nezaposlenoga konobara, koji je vlasnik tri auta - Mercedesa i dva VW Pola, terete da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

'Divljački napad koji je za žrtvu trajao cijelu vječnost'

- Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo - stoji u optužnici.

Tužiteljstvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora. Nakon ubojstva, poslije 21.30 sati, David Komšić je nazvao sestričnu.

DETALJI OPTUŽNICE David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat

- Plačnim glasom rekao mi je da dođem do njega iza kafića Capelo na Ferenščici. Primijetio sam ga kako stoji na cesti. Plakao je i vrištao. Kad je sjeo u auto, tresao se i vrištao. Bio je sav krvav - rekao je njezin dečko Antonio T. Odvezao ga je k sebi doma te je Komšiću dao svoju odjeću, a krvavu odjeću je bacio u kontejner. Nakon toga David je otišao doma.

“Ubo sam je, tata, nožem u vrat”

- Kad sam došao iza kuće, vidio sam Davida koji je stajao, plakao, povraćao. Više puta je ponavljao ‘Kristina’ i govorio ‘zovi Hitnu, zovi policiju’ - rekao je Ivo Komšić, otac optuženoga. Na njegovo pitanje što se dogodilo David mu je odgovorio: “Nemoj me, tata, pitat”. Tad mu je rekao da je Kristina ispred zgrade.

Ivo Komšić tad je zamolio ženinu sestru da ode do zgrade u kojoj živi Kristina i pokuša utvrditi što se dogodilo i kako je Kristina. Sa svog mobitela nazvao je policiju u Petrovoj i rekao da pošalju Hitnu i policiju pred Kristininu zgradu jer je, tvrdi, znao da nešto nije dobro. Tijekom vožnje do policije, tvrdi Ivo Komšić, David je plakao i vikao, a kad ga je pitao što se dogodilo, odgovorio mu je: “Ubo sam je, tata, nožem u vrat”.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kad su došli na portu policijske postaje, rekao je da dolaze jer je njegov sin ubio Kristinu nožem. U automobilu su našli sivi nož kojim je ubijena djevojka. Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobilnih telefona koje su koristili utvrđeno je da su 19. veljače komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji putem aplikacije WhatsApp spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u. Sutradan jedno drugome izjavljuju ljubav putem poruke. Potom David počinje komunikaciju navodeći kako je čuo da je trudna s drugim i da želi razgovarati s njom o tome.

ZA SMRT PJEŠAKA Komšić osuđen na dvije godine: Još čeka suđenje za ubojstvo...

U 12 dana razmijenili 275 SMS-ova

Nadalje, David je navodio kako želi biti s njom, da mu ona znači više od svih i da ne želi da se njih dvoje svađaju. Na drugome mobitelu pronađeno je 275 SMS-ova u kojima se od 10. do 22. veljače prepiru zbog uvijek istih tema i problema u njihovim odnosima.

Prema izjavama njihovih roditelja i prijatelja, u vezi su bili od osmog razreda.

Nakon nekoliko godina idile, a zbog obostrane ljubomore, često su se svađali, prekidali pa se mirili.

Foto: PIXSELL/24sata

Kristina je 2016. nosila Davidovo dijete, ali je plod odumro

- Kristina je krajem listopada 2016. bila trudna. Otac je bio David Komšić - rekla je njezina majka Vesna Krupljan. Ona je bila protiv toga da rodi i da se preseli k njemu. Zato su 2. studenoga 2016. otišle u bolnicu da napravi abortus.

- Nakon što je ispunila formular, otišla je na pregled i ultrazvuk i tad su joj rekli da je plod odumro - rekla je Vesna Krupljan.

David je nosio nož zbog zaštite

David nije konzumirao alkohol, ali je znao povremeno zapaliti džoint, tvrde njegovi prijatelji. Sa sobom je nosio nož.

- Nakon prometne nezgode koju je imao, a u kojoj je stradala jedna osoba, David je nosio manji nož - skakavac i sprej da bi se mogao obraniti od eventualnog napada starijeg sina poginulog jer mu se jednom obratio prijetećim riječima - rekao je Ivo Komšić.

Imao je psihičkih tegoba?

Optuženi Komšić i njegovi roditelji prvo su rekli kako on ranije nije imao ozbiljnih psihičkih tegoba zbog kojih bi mu trebala pomoć. No naknadno je u dva navrata priložena medicinska dokumentacija koja bi trebala to demantirati. Štoviše, iz te dokumentacija proizlazi da se Komšić više godina psihijatrijski liječio kod raznih psihijatara u BiH. I to od 2010., kad su konstatirane navodne psihičke smetnje, pa do rujna 2016. godine, kad mu je preporučeno daljnje liječenje.

- U odnosu na naknadno dostavljenu dokumentaciju, koja bi trebala demantirati izjave roditelja da David nije imao psihičkih i(li) psihijatrijskih problema, navodi DORH, prema ocjeni vještaka, riječ o nevjerodostojnoj dokumentaciji usmjerenoj na pokušaj umanjenja kaznene odgovornosti.

Komšića je prvo branio odvjetnik Fran Olujić, koji se povukao iz predmeta, a sad ga brani Veljko Miljević. Sudit će mu na Županijskom sudu u Zagrebu.

S prijateljima napao Kristinu par mjeseci prije ubojstva

Uz to, DORH je 7. prosinca obavio još jednu optužnicu protiv Komića u kojoj ga se tereti i zbog "kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari" krajem studenog 2016. godine, dakle par mjeseci prije ubojstva. 

DETALJI OPTUŽNICE Iživljavao se na Kristini: Vukao ju za kosu i htio izvući iz auta

DORH je objavio da Komšića i još trojicu hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode. 

- Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 27. studenog 2016. u Zagrebu; zajedno i dogovorno, u nakani da oštećenici (1998.) onemoguće daljnje kretanje vozilom; vozilom kojim je upravljao trećeokrivljenik prepriječili joj put tako da je bila prisiljena zaustaviti svoje vozilo. Drugookrivljenika (njen bivši dečko) se tereti da je po izlasku iz vozila prišao njenom vozilu, u kojem se oštećenica u strahu zaključala i malo otvorila prozor na vozačevim vratima radi razgovora s njim, i počeo vikati na nju te ju vrijeđati, a potom je; u nakani da ošteti njeno vozilo; nogom udario u lijevi retrovizor i rukom razbio staklo na prednjim lijevim vratima vozila uslijed čega su dijelovi stakla pali na nju. Tereti ga se da ju je uhvatio za kosu i potiljak i njezinom glavom udario u upravljač nanijevši joj tjelesne ozljede te ju pokušao izvući kroz prozor iz vozila pri čemu je oštećenica podigla nogu s papučice kočnice uslijed čega se njeno vozilo počelo kretati unazad i zaustavilo se na rubnom kamenu kolnika, stoji u priopćenju DORH-a. 

Nadalje, navodi se da su se "drugookrivljeniku potom pridružila ostala trojica okrivljenika vičući na oštećenicu i vrijeđajući je te su počeli lupati po njenom vozilu i gurati ga nizbrdo za vrijeme dok je ona bila u njemu pa je vozilo udarilo u kamenu ogradu dvorišta pri čemu se razbilo zadnje vjetrobransko staklo te stražnji dio njenog vozila. Četvorica okrivljenika su potom ušla u okrivljenikovo vozilo kako bi napustili mjesto događaja, ali kada su vidjeli da oštećenica pokušava telefonirati sa svog mobitela, prvookrivljenik je ponovo dotrčao do njenog vozila i istrgnuo joj mobitel iz ruke kako ne bi pozvala policiju te ju počupao za kosu nakon čega su napustili mjesto događaja. Tereti ih se da su opisanim kaznenim djelima pričinili oštećenici štetu u iznosu od 46.495,00 kuna".

Možda vas zanima i ovo:
Message