Obavijesti

News

Komentari 1

Jak vjetar na autocesti A6, promet povremeno usporen

Jak vjetar na autocesti A6, promet povremeno usporen

Vozi se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima, a mogući su i odroni. Tijekom prijepodnevnih sati pojačan promet bit će na gradskim prometnicama te na prilaznim i obilaznim cestama

VIDEO

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Vrbovskog, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozi se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima, a mogući su i odroni. Tijekom prijepodnevnih sati pojačan promet bit će na gradskim prometnicama te na prilaznim i obilaznim cestama zbog čeka će na cestama gdje su radovi dolaziti do zastoja i gužvi. 

Posebice na autocestama, gdje se vozi uz privremenu prometnu signalizaciju: na A1 kroz tunel Brezik vozi se dvosmjerno (jednom tunelskom cijevi); na A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja): zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin u zonama radova vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste.

U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike iz HAK-a mole za strpljenje; na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Zaprešić i Zabok-Sv. Križ Začretje vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Za vozila do 7,5 tona nosivosti otvorene su državne ceste: DC36 Sisak-Popovača kroz šumu Brezovica; DC47 Hrvatska Dubica-Jasenovac na dionici Višnjica-Tanac.

Za vozila do 5 t nosivosti otvorena je državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža.

U prekidu su: brodska linija 310 Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranska linija 9602 Vis-Milna-Split 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!

Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme, stoji u prognozi DHMZ-a za petak..

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak
UPALILI ŽUTI ALARM

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak

Vikend prognoza neće usrećiti one koji su odlučili spojiti praznik u produženi vikend. I danas i Sutra gotovo cijela Hrvatska označena je žutim alarmom zbog moguće opasnog vremena
Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!
PADA TOMAŠEVIĆEVA TEZA

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da neće smijeniti upravu plinare koja je izgubila opskrbu Zagreba jer su ponudili cijenu ispod koje bi bili u gubicima. Svih 27 opskrbljivača u Hrvatskoj posluju s nižom cijenom...