Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Jankovics o HNS-u: Ja imam dojam da neće ostati u Vladi

Predstavnik mađarske manjine Robert Jankovics rekao je kako nije bilo riječi o ostanku HNS-a u Vladi dodavši da bilo dobro da "ostanu svi zajedno" no i da ima dojam da HNS neće ostati

Zagreb: Hrvatski sabor počeo 10. sjednicu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
8 komentara

U Vladi je u utorak održan sastanak sa zastupnicima manjina oko državnog proračuna, a nakon sastanka predstavnik mađarske manjine Robert Jankovics rekao je kako nije bilo riječi o ostanku HNS-a u Vladi dodavši da bilo dobro da "ostanu svi zajedno" no i da ima dojam da HNS neće ostati.

"Dojam je da bi bilo dobro da svi ostanemo zajedno. Ja imam dojam da nećemo ostati zajedno. Matematika je takva kakva je, da li će politika poduprijeti da ta matematika dođe do izražaja to je nešto što ćemo vidjeti u narednim danima", rekao je Jankovics nakon sastanka.

Zagreb: Rasparava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću KUJUNDŽIĆ: 'Premijer se neće dati ucijeniti, vjerujem da će se HNS pribrati'

Na sastanku su se, kazao je, vodili interesima sve 22 manjine. "Mislim da smo se dogovorili oko toga da će to biti najveći iznos koji ova zemlja može izdvojiti i ja sam optimist da će to biti tako", kazao je dodavši kako će on u Saboru dići ruku za predloženi proračun.

Tvrdi i kako na sastanku nije bilo govora o HNS-u i njegovom ostanku ili odlasku istaknuvši kako smo "već imali vlade koje su funkcionirale sa 76, 77 ruku".

DOMINO EFEKT: HNS će biti protiv proračuna, a Plenković će ih onda izbaciti?

"Dogovorili smo dosta stvari, nismo dogovorili sve. Konkretne brojeve nismo vidjeli, kao ni nitko prije nas osim ministra, međutim ono što smo čuli na sastanku zvuči vrlo ohrabrujuće, rekao je zastupnik mađarske manjine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message