News

Komentari 29

Jezivo upozorenje iz Moskve: Ukrajinci će patiti ako Zapad pošalje svoje borbene avione!

Jezivo upozorenje iz Moskve: Ukrajinci će patiti ako Zapad pošalje svoje borbene avione!

Ako Zapad pristane poslati borbene zrakoplove, to Rusiju neće odvratiti od njezine 'specijalne vojne operacije', poručio je Peskov...

Kremlj je u četvrtak priopćio da će Ukrajinci biti ti koji će patiti ako Velika Britanija ili ostale zapadne zemlje Kijevu pošalju borbene zrakoplove, dodavši da će Moskva nastaviti svoj vojni pohod u Ukrajini bez obzira koje oružje im Zapad pošalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Susret Plenkovića i Zelenskog

Tijekom posjeta Londonu u srijedu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je Britaniju da Kijevu isporuči napredne borbene zrakoplove u sklopu naredne faze isporuke zapadnog oružja ukrajinskim snagama.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je rekao da će isporuka naprednih borbenih zrakoplova po standardima NATO-a Ukrajincima donijeti samo dodatnu bol i patnju, uputivši kritike na račun NATO zemalja da preuzimaju "direktniju" ulogu u sukobu.

- Ovdje se ne radi ni o čemu drugom već sve većoj umiješanosti Britanije, Njemačke i Francuske u sukob između Rusije i Ukrajine - rekao je Peskov.

- Crta razdvajanja između indirektne i direktne umiješanosti polako nestaje. Možemo samo izraziti žaljenje i reći da će ti postupci pridonijeti eskalaciji napetosti, produljiti sukob i učiniti ga bolnijim za Ukrajinu - dodao je Peskov.

Ako Zapad pristane poslati borbene zrakoplove, to Rusiju neće odvratiti od njezine 'specijalne vojne operacije', kako u Rusiji zovu ovaj krvavi rat u Ukrajinim i ona će se nastaviti sve dok Moskva ne ostvari svoje ciljeve, završio je Peskov.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci