Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Nova tužba: Pojavila se još jedna žrtva kardinala Pella?

Novu tužbu protiv Pella navodno je podnio muškarac koji je trebao svjedočiti u drugom slučaju dječjeg zlostavljanja. Tužitelj je bio štićenik doma za dječake Sv. Josip u Ballaratu u vrijeme navodnog incidenta

Cardinal George Pell departs the Melbourne Magistrates Court in Melbourne
Foto: HANDOUT
4 komentara

Australski kardinal George Pell, koji u zatvoru očekuje visinu kazne za pet slučaja dječjeg seksualnog zlostavljanja, sada je opet optužen i na Vrhovnom sudu Viktorije za još jedan navodni slučaj zlostavljanja djece.

Građanska tužba prijavljena je u srijedu protiv Pella, savezne države Viktorije, udruge Sestara Nazareta te udruge za djecu i obitelj Ballarat, objavio je Vrhovni sud u četvrtak.

Cardinal George Pell arrives at County Court in Melbourne NAPUSTIO PRAVNI TIM Odvjetnik osuđenog kardinala Pella: 'Presuda je perverzna'

Tužitelj ne može biti imenovan zbog zakonskih razloga i sud tužbu nije javno objavio.

Pellova glasnogovornica napominje kako Pell nema komentara.

U ranijim medijskim napisima objavljeno je da je tužbu podnio muškarac koji je trebao svjedočiti u drugom slučaju dječjeg zlostavljanja protiv Pella, a koji je odbačen kada je tužitelj povukao optužbe prošlog mjeseca.

Cardinal George Pell arrives at the Melbourne Magistrates Court in Melbourne ŽRTVE SVEĆENIKA PEDOFILA PELLA 'Nema lijeka za ono što nam je radio, ali presuda je povijesna'

Novine Age pišu kako je muškarac tražio odštetu za psihološku štetu, gubitak plaće i zdravstvenih troškova kao rezultat navodnog zlostavljanja u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Bio je štićenik države u domu za dječake Sv. Josip u Ballaratu u vrijeme navodnog incidenta. Dom je tada vodio ženski katolički red, Sestre Nazareta.

Njegov odvjetnik nije se javljao na Reutersove telefonske pozive ni elektroničku poštu.

Cardinal George Pell arrives at the County Court in Melbourne, Australia OSUĐENI ZLOSTAVLJAČ Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

Pell je najviši katolički svećenik koji je optužen za zlostavljanje djece. On je u prosincu proglašen krivim za četiri optužbe zlostavljanja koje uključuju dvoje 13-godišnjaka, od kojih jedan tuži i za seksualno zlostavljanje. Svaka optužba nosi 10 godina zatvora. Konačna presuda trebala bi biti objavljena 13. ožujka.

Pell i dalje tvrdi da je nevin te će se žaliti. Saslušanje je početkom mjeseca lipnja.

Okružni ured tužitelja, Sestre Nazareta i socijalna služba Ballarata nisu bili dostupni za komentare.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message