Obavijesti

News

Komentari 12

Kanadski premijer optužen za rasizam: 'Žalim što sam učinio'

Kanadski premijer optužen za rasizam: 'Žalim što sam učinio'
1

Slika 29-godišnjeg Trudeaua s licem koji je zatamnio šminkom je vrlo problematično za kanadskog čelnika koji često govori o borbi protiv rasne diskriminacije i koji u kabinetu ima tri ministra indijskog porijekla

Kanadski premijer Justin Trudeau ispričao se u srijedu zbog 'crnog lica', odnosno šminkanja lica tamnom šminkom 2001. godine nakon što se slika pojavila u magazinu Time manje od pet tjedana prije izbora. 

Slika 29-godišnjeg Trudeaua s licem koji je zatamnio šminkom je vrlo problematično za kanadskog čelnika koji često govori o potrebi borbe protiv rasne diskriminacije i koji u kabinetu ima tri ministra indijskog porijekla.

Canada

No sad je optužen za rasizam.

- Trebao sam tada znati više, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio. Obukao sam Aladdinov kostim i stavio šminku. Nisam to smio učiniti - rekao je novinarima Trudeau. 

Na slici se vidi kako nosi turban i bijeli ogrtač, s licem prekrivenim tamnom šminkom.

Canada

Inače, Trudeau je u tijesnoj borbi s konzervativnim liderom Andrewom Scheerom uoči saveznih izbora 21. listopada. Scheer je kazao kako je fotografijom šokiran. 

- To šminkanje djelo je otvorenog podsmijeha i rasizma. Ono što su Kanađani vidjeli večeras netko je s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i netko tko nije spreman upravljati ovom zemljom - rekao je Scheer. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...