Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
130 komentara

Kao sardine putovali su vlakom prema Splitu: 'Bilo je strašno'

Gazili smo jedni po drugima. Jedva se dovukli do WC-a, samo da bismo vidjeli da je neispravan. Kad smo stigli na odredište, kroz prozor su nam dodavali kofere, kaže čitateljica

Foto: čitatelj24sata
130 komentara

Iz noćnog vlaka koji je sa zagrebačkog Glavnog kolodvora u petak u 22.55 sati krenuo do Splita, svi su putnici izašli nezadovoljni, ali i uz puno muke. Vlak koji putuje u udarnom terminu imao je samo četiri vagona pa su ljudi bili doslovno naslagani jedni na druge.

- Bilo je strašno, gazili smo jedni po drugima. Jedva se dovukli do WC-a, samo da bismo vidjeli da je neispravan. Kad smo stigli na odredište, kroz prozor su nam dodavali kofere - rekla nam je razočarana čitateljica koja je na tom putovanju bila s djecom.

Kontrole i osoblja nigdje nije bilo, karte nisu ni pokušali pregledati, nije bilo nikoga niti da najavljuje stanice ljudima koji ne mogu doći do prozora.

Foto: čitatelj24sata

Putovalo se starim vlakom. Dok je nekima bilo vruće pa su otvarali prozore jer klima nije radila, drugi su imali nesreću da putuju na pregibu vlaka gdje je bilo jako hladno od zraka koji puše odozdo. Da si olakšaju, obukli su se u vreće za spavanje i tamo u njima - stajali.

- U vlaku je bilo raznih ljudi: turista koji putuju na Ultru, izmorenih radnika koji su spavali, studenata koji uče na podu, staraca... Jedna je starija žena izašla na krivom kolodvoru jer nije vidjela gdje smo. Jedva se kasnije uspjela vratiti u vlak - dodaje.

Na pitanje je li kontaktirala s Hrvatskim željeznicama i barem pokušala dobiti povrat novca, naša čitateljica odgovara: 'Ma nisam, dosta mi ih je'.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message