Obavijesti

News

Komentari 16

Kikaš ide na izbore, juri autom i odlazi u Srbiju, a zbog bolesti ne može sudjelovati u raspravi?

Kikaš ide na izbore, juri autom i odlazi u Srbiju, a zbog bolesti ne može sudjelovati u raspravi?

Postupak u "Agramu" protiv Slobodana Ljubičića Kikaša, dugogodišnjeg blskog suradnika Milana Bandića, razdvojen je u siječnju 2020. zbog njegove bolesti. Uskok sumnja da je on ipak raspravno sposoban

VIDEO

Vještaci s Medicinskog fakulteta u Zagrebu ponovno će vještačiti Slobodana Ljubičića Kikaša, dugogodišnjeg bliskog suradnika Milana Bandića, kako bi utvrdili je li raspravno sposoban, odlučilo je sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu kojim predsjeda sutkinja Rahela Valentić. 

Ljubičić neće moći svjedočiti za aferu Agram, vještak zaključio: Kikaš je trajno nesposoban...
Ljubičić neće moći svjedočiti za aferu Agram, vještak zaključio: Kikaš je trajno nesposoban...

Postupak protiv Ljubičića u “Agramu” razdvojen je u siječnju 2020. godine jer su vještaci utvrdili kako je teško bolestan i da se kod njega radi o teškoj kognitivnoj disfunkciji koja se ogleda u tome da teško govori, koncentrira se i ima problema u prostorno vremenskoj orijentaciji. Ljubičić nije bio na današnjoj raspravi. Njegova odvjetnica obavijestila je sud da on zbog bolesti ne može doći na raspravu, da svakodnevno mora biti u dnevnoj bolnici i da su mu liječnici preporučili da zbog COVID-19 izbjegava kontakte s ljudima.

No Uskok je obavijestio sud da je prema podacima Izbornog povjerenstva Grada Zagreba od 23. travnja 2021. godine Ljubičić bio na izbornoj listi stranke Milan Bandić 365 za MO Stjepan Radić.

- Također je prema podacima PNUSKOK-a o prelasku državne granice od 26. svibnja 2020. godine do 26. svibnja 2021. godine, suprotno navodima da mora strogo mirovati, učestalo prelazio državnu granicu. Zadnji put 24. svibnja 2021. godine na državno prijelazu Bajakovo. Istog dana se i vratio u zemlju - naveo je zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković. Dodao je i kako je dva puta evidentiran zbog prebrze vožnje. Tako su ga 6. veljače 2020. godine u 13.16 sati zaustavili u Volvu kako prebrzo vozi izvan naselja. Drugi put zaustavili su ga u Rakovici 28. ožujka 2021. godine. također je prebrzo vozio. U oba slučaja Ljubičić je platio kazne. 

Ljubičić je nesposoban za sud, a svaki dan radi u Holdingu?!
Ljubičić je nesposoban za sud, a svaki dan radi u Holdingu?!

- Zbog svega toga tražimo da se odredi novo medicinsko vještačenje na okolnosti njegove raspravne sposobnosti jer sve navedeno upućuje na sumnju da je on itekako raspravno sposoban i da može sudjelovati u raspravi - rekao je Mišković. 

Podsjećamo, Slobodan Ljubičić bio je jedan od najvjernijih suradnika Milana Bandića i čovjek iz sjene koji je utjecao na niz krucijalnih gradskih odluka. Javnost ga pamti i kao prvog direktora Zagrebačkog holdinga čije osnivanje je i vodio. Ljubičić je optužen za nezakonito zapošljavanje u aferi Agram, te namještanje poslova CIOS-u za odvoz otpada.

Ljubičićev SMS direktoru plinare Anti Dodigu: Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju
Ljubičićev SMS direktoru plinare Anti Dodigu:  Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju

Ljubičić je inače uvijek bio opisan kao lukav i snalažljiv, s nevjerojatnim smislom za posao, a često se zbog svojih poteza morao pravdati jer su plesali na rubu zakona. Zato je i dobio nadimak Kikaš. I dalje je zaposlenik Holdinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca