Obavijesti

News

Komentari 3

Klisović: Za roditelje odgojitelje povećat ćemo novac za vrtiće

Klisović: Za roditelje odgojitelje povećat ćemo novac za vrtiće

Klisović je kazao kako će jedan od SDP-ovih amandmana na gradski proračun za iduću godinu biti vezan uz mjeru roditelj odgojitelj, odnosno uz svojevrsne kompenzacijske mjere koje bi uz nju morale ići

VIDEO

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović u utorak je, na sastanku s predstavnicima roditelja odgojitelja koji se protive ukidanju te mjere, najavio da će Klub zastupnika SDP-a amandmanom na prijedlog gradskog proračuna predložiti povećanje novca za vrtiće.

U Zagrebu roditelji - odgojiteji prosvjedovali zbog ukidanja novčane pomoći
U Zagrebu roditelji - odgojiteji  prosvjedovali zbog ukidanja novčane pomoći

"Dakle, naš amandman će biti usmjeren na to da se povećaju sredstva za iznajmljivanje poslovnih prostora koji bi se pretvorili u vrtiće i zapošljavanje novih teta odgojiteljica u vrtićima koje bi vodile brigu o djeci", istaknuo je.

Novi vrtićki kapaciteti za najmanje 1500 djece

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Namjera im je, ustvrdio je, povećanje kapaciteta za vrtiće, a procjenjuju kako će oni biti minimalno za 1500 djece. Time će, kako je objasnio, roditelji odgojitelji koji nađu posao, moći svoju djecu ostaviti u vrtićima.

Klisović je naveo kako još nije dobio prijedlog odluke gradonačelnika Tomislava Tomaševića vezano za mjeru roditelj odgojitelj jer je do 4. prosinca u javnoj raspravi, a 9. prosinca trebala bi biti na sjednici Gradske skupštine.

Ustvrdio je kako će tek kad dobije finalni tekst te odluke moći razgovarati cjelovito o mjeri roditelj odgojitelj, a tada će u SDP-u vidjeti hoće li imati dodatnih amandmana na prijedlog proračuna.

Sastanak s predstavnicima roditelja odgojitelja ocijenio je jako dobrim i konstruktivnim, imali su širi razgovor o svim problemima s kojima se susreću, kako sada procjenjuju da će se nastaviti njihova situacija kako bi se najbezbolnije prebrodilo ovo tranzitno razdoblje.

Roditelji odgojitelji: Prosvjedi i naše aktivnosti se nastavljaju
Roditelji odgojitelji: Prosvjedi i naše aktivnosti se nastavljaju

Klisović je važnim ocijenio da su na sastanku svi zajedno shvatili "da nije samo Grad taj koji treba, može, mora na svojim leđima nositi natalitetnu i demografsku politiku nego da tu postoji i nacionalna razina, Vlada i određeni resori u Vladi koji se time bave".

Odvjetnik Hrvatske udruge roditelja odgojitelja Marko Fak novinarima je izjavio kako smatraju da ih je predsjednik Gradske skupštine razumio jer je najavio amandmane na ovu mjeru preko Kluba SDP-a. Fak je rekao kako će pratiti razvoj situacije, a s Klisovićem su dogovorili da će biti u kontaktu vezano za tu mjeru sve do odluke Skupštine.

Na pitanje hoće li biti zadovoljni samo s amandmanima, odgovorio je kako će vidjeti u kojem će smjeru amandmani ići i koji će biti njihov sadržaj.

"Svaki pomak s obzirom na sadašnju situaciju je definitivno pomak na bolje. Ukoliko bi SDP, koalicijski partner platforme Možemo!, mogao utjecati na to da se ta mjera malo modificira, a može s obzirom da čini većinu u Gradskoj skupštini, to bi nas sve i zadovoljilo", poručio je Fak.

U subotu prosvjed "Kako je Tomašević ukrao djeci Božić"

Organizatorica Inicijative "Djeca su budućnost" Ljiljana Dragić najavila je da nastavljaju sa svim svojim aktivnostima te da će se u subotu ispred Gradske uprave održati veliki prosvjed kojeg su nazvali "Kako je Tomašević ukrao djeci Božić".

Prosvjed je najavila i 9. prosinca, na dan sjednice Gradske skupštine ispred Stare gradske vijećnice.

 

"Mi se nadamo da ljudi imaju savjest i srce jer tu se radi o 20.000 djece. Znači, to je ono što bi se trebalo sagledati, znači sudbina djece, a ta djeca su budućnost grada, ta djeca će zarađivati za njihove mirovine", poručila je Dragić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić