Obavijesti

News

Komentari 81

Korak do života iza rešetaka: Horvatinčić ponovno zatražio odgodu kazne, a sud je odbio

Korak do života iza rešetaka: Horvatinčić ponovno zatražio odgodu  kazne, a sud je odbio

Deset godina nakon nesreće kojoj je život izgubio talijanski par, krivac za nesreću Tomislav Horvatinčić nije odslužio ni dana zatvora, no ovaj put molba za odgodu je odbačena

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je jučer molbu Tomislava Horvatinčića (73) za odgodom izvršenja zatvorske kazne u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci. Kaznu je dobio na temelju pravomoćne osude zbog pomorske nesreće iz kolovoza 2011. kada je skrivio smrt talijanskog para Salpietro u sudaru s njihovom jedrilicom prenosi Jutarnji list.

Naime, Horvatinčić je u četvrtak, 1. srpnja, trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne, ali je u utorak podnio molbu za odgodom izvršenja kazne zbog zdravstvenih problema. 

Horvatinčić: 'Mediji su od mene napravili najvećeg kriminalca i ubojicu, vrše pritisak na sud'
Horvatinčić: 'Mediji su od mene napravili najvećeg kriminalca i ubojicu, vrše pritisak na sud'

Dokaz o navedenim bolestima od kojih boluje Horvatinčić njegov branitelj, riječki odvjetnik Velimir Došen priložio je detaljnu dokumentaciju. 

No, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda vrlo brzo je riješila njegovu molbu i odbila mu odgodu odlaska u zatvor. Njegov odvjetnik najavio je žalbu na odluku.

Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'
Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'

- U više od 30 godina odvjetničke prakse nisam imao slučaj da se jedna molba za odgodom izvršenja kazne tako brzo riješi, pogotovo stoga jer je uz nju priložena i opsežna medicinska dokumentacija, koju su trebali pregledati i o njoj dati svoje mišljenje liječnici Bolnice za osobe lišene slobode. No, o svemu tome ću više u žalbi koju ću podnijeti na ovu odluku - rekao je u subotu Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

Horvatinčić ponovno zatražio odgodu zatvorske kazne
Horvatinčić ponovno zatražio odgodu zatvorske kazne

Već u nekoliko navrata Horvatinčić je odgađao odlazak u zatvor zbog lošeg zdravstvenog stanja, odnosno teških bolesti.

U slučaju da sud usvoji novu žalbu, od nesreće u kojoj je život izgubio talijanski par prošlo bi više od deset godina da krivac za nesreću ne bi izdržavao kaznu.